Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

XP problem


  • Please log in to reply

#1
Irishredlr

Irishredlr

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 38 posts
Here is the problem I am experiencing
After clicking to open any user account, xp loads very slowly. The background and icons will appear, then icons will disappear and reload 2 or 3 times. After about 5 minutes it will finally load. Then if you click on any icon it will take about a minute to respond. Loading any program very slowly and in pieces. By pieces I mean as the program comes up you will see the background of xp in parts until it finally loads. My internet connection is also sluggish and experiening the same type of loading problems. Also some odd things have been occuring such as when clicking the go back arrow it will jump back 2 pages instead of one. I have run virus scans, spyware scans and clean up. I have tried system restore and xp repair. Any ideas as to what could be causing this problem?
  • 0

Advertisements


#2
newmember

newmember

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 1 posts
Did u run updated scans? Defragmented after cleanup?
http://aumha.org/a/health.htm
  • 0

#3
gerryf

gerryf

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 11,365 posts
start > run, type
eventvwr.msc
<enter>

Look under systems and applications for items with red Xs that happened at the SAME time as your problem...list them here.[/code]

also, post a hijackthis log (see link in my signature).

If you are infected, I will redirect you, but at first, I just want to see what is running in the background
  • 0

#4
Irishredlr

Irishredlr

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 38 posts
Not sure if this is how you wanted me to do this but...
Under applications:
red x's
Error 8/26/05 2:12:42pm application hang (101) 1002 N/A
Error 8/26/05 2:12:42pm application hang (101) 1002 N/A
Under system the only ones for today's date say:
Error 8/26/05 10:46:19... Service Control Manager None 7000 N/A
Error 8/26/05 10:46:18... Service Control Manager None 7009 N/A

Hijack log:
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 3:03:26 PM, on 8/26/2005
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\LEXBCES.EXE
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\Program Files\Common Files\AOL\ACS\AOLAcsd.exe
c:\PROGRA~1\mcafee.com\vso\mcvsrte.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
c:\PROGRA~1\mcafee.com\vso\mcshield.exe
C:\WINDOWS\system32\wscntfy.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\Program Files\Lexmark 3100 Series\lxbrbmgr.exe
C:\PROGRA~1\LEXMAR~1\LXBRKsk.exe
C:\Program Files\Common Files\AOL\ACS\AOLDial.exe
C:\PROGRA~1\COMMON~1\AOL\AOLSPY~1\AOLSP Scheduler.exe
C:\Program Files\Real\RealPlayer\RealPlay.exe
C:\Program Files\QuickTime\qttask.exe
C:\Program Files\CyberLink\PowerDVD\PDVDServ.exe
C:\PROGRA~1\mcafee.com\vso\mcvsshld.exe
C:\PROGRA~1\mcafee.com\agent\mcagent.exe
C:\Program Files\Lexmark 3100 Series\lxbrbmon.exe
c:\progra~1\mcafee.com\vso\mcvsescn.exe
C:\WINDOWS\system32\lexpps.exe
C:\Program Files\Lexmark 3100 Series\lxbrcmon.exe
C:\Program Files\America Online 9.0\waol.exe
C:\PROGRA~1\COMMON~1\AOL\112258~1\EE\AOLHOS~1.EXE
C:\Program Files\Microsoft Office\Office\FINDFAST.EXE
C:\Program Files\Microsoft Office\Office\OSA.EXE
C:\Program Files\Microsoft Home Publishing\MHPRMIND.EXE
C:\PROGRA~1\COMMON~1\AOL\112258~1\EE\AOLServiceHost.exe
C:\Program Files\Yahoo!\Messenger\ymsgr_tray.exe
C:\Program Files\America Online 9.0\shellmon.exe
C:\Documents and Settings\Linda\Desktop\HijackThis.exe

O3 - Toolbar: AOL Toolbar - {4982D40A-C53B-4615-B15B-B5B5E98D167C} - C:\Program Files\AOL Toolbar\toolbar.dll
O3 - Toolbar: McAfee VirusScan - {BA52B914-B692-46c4-B683-905236F6F655} - c:\progra~1\mcafee.com\vso\mcvsshl.dll
O3 - Toolbar: Yahoo! Toolbar - {EF99BD32-C1FB-11D2-892F-0090271D4F88} - C:\Program Files\Yahoo!\Companion\Installs\cpn0\yt.dll
O4 - HKLM\..\Run: [Lexmark 3100 Series] "C:\Program Files\Lexmark 3100 Series\lxbrbmgr.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [LXBRKsk] C:\PROGRA~1\LEXMAR~1\LXBRKsk.exe
O4 - HKLM\..\Run: [HostManager] C:\Program Files\Common Files\AOL\1122583024\EE\AOLHostManager.exe
O4 - HKLM\..\Run: [AOLDialer] C:\Program Files\Common Files\AOL\ACS\AOLDial.exe
O4 - HKLM\..\Run: [AOL Spyware Protection] "C:\PROGRA~1\COMMON~1\AOL\AOLSPY~1\AOLSP Scheduler.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [RealTray] C:\Program Files\Real\RealPlayer\RealPlay.exe SYSTEMBOOTHIDEPLAYER
O4 - HKLM\..\Run: [QuickTime Task] "C:\Program Files\QuickTime\qttask.exe" -atboottime
O4 - HKLM\..\Run: [RemoteControl] "C:\Program Files\CyberLink\PowerDVD\PDVDServ.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [VSOCheckTask] "c:\PROGRA~1\mcafee.com\vso\mcmnhdlr.exe" /checktask
O4 - HKLM\..\Run: [VirusScan Online] "c:\PROGRA~1\mcafee.com\vso\mcvsshld.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [MCAgentExe] c:\PROGRA~1\mcafee.com\agent\mcagent.exe
O4 - HKLM\..\Run: [MCUpdateExe] C:\PROGRA~1\mcafee.com\agent\mcupdate.exe
O4 - HKLM\..\Run: [Pure Networks Port Magic] "C:\PROGRA~1\PURENE~1\PORTMA~1\PortAOL.exe" -Run
O4 - HKLM\..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -k
O4 - HKCU\..\Run: [Yahoo! Pager] C:\Program Files\Yahoo!\Messenger\ypager.exe -quiet
O4 - HKCU\..\Run: [AOL Fast Start] "C:\Program Files\America Online 9.0\AOL.EXE" -b
O4 - Startup: Microsoft Greetings Reminders.lnk = C:\Program Files\Microsoft Home Publishing\MHPRMIND.EXE
O4 - Global Startup: Microsoft Find Fast.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\Office\FINDFAST.EXE
O4 - Global Startup: Office Startup.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\Office\OSA.EXE
O8 - Extra context menu item: &AOL Toolbar search - res://C:\Program Files\AOL Toolbar\toolbar.dll/SEARCH.HTML
O9 - Extra button: AOL Toolbar - {4982D40A-C53B-4615-B15B-B5B5E98D167C} - C:\Program Files\AOL Toolbar\toolbar.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: AOL Toolbar - {4982D40A-C53B-4615-B15B-B5B5E98D167C} - C:\Program Files\AOL Toolbar\toolbar.dll
O9 - Extra button: Real.com - {CD67F990-D8E9-11d2-98FE-00C0F0318AFE} - C:\WINDOWS\system32\Shdocvw.dll
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O12 - Plugin for .pdf: C:\Program Files\Internet Explorer\PLUGINS\nppdf32.dll
O16 - DPF: {30528230-99f7-4bb4-88d8-fa1d4f56a2ab} (YInstStarter Class) - C:\Program Files\Yahoo!\Common\yinsthelper.dll
O16 - DPF: {4ED9DDF0-7479-4BBE-9335-5A1EDB1D8A21} (McAfee.com Operating System Class) - https://objects.aol....83/mcinsctl.cab
O16 - DPF: {6414512B-B978-451D-A0D8-FCFDF33E833C} (WUWebControl Class) - http://update.micros...b?1122613262359
O16 - DPF: {9A9307A0-7DA4-4DAF-B042-5009F29E09E1} (ActiveScan Installer Class) - http://www.pandasoft.../as5/asinst.cab
O16 - DPF: {BCC0FF27-31D9-4614-A68E-C18E1ADA4389} (DwnldGroupMgr Class) - https://objects.aol....,20/McGDMgr.cab
O16 - DPF: {E36C5562-C4E0-4220-BCB2-1C671E3A5916} (Seagate SeaTools English Online) - http://www.seagate.c.../npseatools.cab
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{D64EB878-E2A5-45E4-9335-84DF75F724BD}: NameServer = 205.188.146.145
O23 - Service: AOL Connectivity Service (AOL ACS) - America Online - C:\Program Files\Common Files\AOL\ACS\AOLAcsd.exe
O23 - Service: LexBce Server (LexBceS) - Lexmark International, Inc. - C:\WINDOWS\system32\LEXBCES.EXE
O23 - Service: McAfee.com McShield (McShield) - Unknown owner - c:\PROGRA~1\mcafee.com\vso\mcshield.exe
O23 - Service: McAfee SecurityCenter Update Manager (mcupdmgr.exe) - Networks Associates Technology, Inc - C:\PROGRA~1\McAfee.com\Agent\mcupdmgr.exe
O23 - Service: McAfee.com VirusScan Online Realtime Engine (MCVSRte) - Networks Associates Technology, Inc - c:\PROGRA~1\mcafee.com\vso\mcvsrte.exe
  • 0

#5
gerryf

gerryf

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 11,365 posts
Step 1

Start > Run, type
msconfig
<enter>

On the general tab, select SELECTIVE START UP then uncheck
load system.ini
load win.ini
load startup services
load startup items

Reboot.
Does the error repeat? If not, continue with the next part. If so, go to STEP 2.


If not, Start > Run, type
msconfig
<enter>

check load startup items
Reboot.
Does the error repeat? If not, continue with the next part. If so, go to STEP 2.


If not, Start > Run, type
msconfig
<enter>

check load startup services
Reboot.
Does the error repeat? If not, continue with the next part. If so, go to STEP 2.


If not, Start > Run, type
msconfig
<enter>

check load win.ini
Reboot.
Does the error repeat? If not, continue with the next part. If so, go to STEP 2.


If not, Start > Run, type
msconfig
<enter>

check load system.ini
Reboot.
Does the error repeat? If not, continue with the next part. If so, go to STEP 2.

Report back

-------------------------------------

STEP 2

When you find the error, repeating, you have arrived at the group that is causing the problem.

Leave everything as is and go to the tab with the same name as the one you just re-enabled and uncheck everything you find within the tab....reboot.

Does the probelm recur? If not, check one item and reboot, continuing until you discover the offending application/service

Then report back
  • 0

#6
Irishredlr

Irishredlr

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 38 posts
Here is what happened.
When I unchecked all four, the computer worked fine on the reboot. No error occurred. So I then began to follow the outlined steps. I noticed the error did not really return when any of the four were loaded individually. I did notice a very slight delay when only startup items was selected and also a very slight delay when only startup services was selected. I again followed the outline, testing them both (separately of course). When I tried each item in startup items, no error occurred. When I tried each item in startup services, no error occurred.
I then tried re-enabling system.ini, win.ini and startup services. Leaving startup items disabled. No error occurred. I then tried re-enabling only system.ini, win.ini and startup items. Again, no error. However, once I re-enable all of them. I am back to square one, with the same error occurring.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP