Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

New processer runs slow


  • Please log in to reply

#1
rogsilk

rogsilk

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 1 posts
I have purchased a amd sempron 2300+ to upgrade from my amd athlon 1800.
The trouble is it only runs at 1.27ghz where as the athlon ran at 1.5ghz.
Can someone please help, my mobo is aV6DP with a VIA VT8375 (km266) and a Award 2MB Flash ROM, which has been upgraded. Bus runs at 133mhz.
  • 0

Advertisements


#2
Jackler

Jackler

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 94 posts
Stronger processors require better cooling. First check to make sure your fans are working properly, check the heatsink is in its proper position, and consider adding another fan or upgrading the heatsink. Also try a thermal compound.

Thats all based on a heat related issue though, but is a common problem.
  • 0

#3
comanighttrain

comanighttrain

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 553 posts
hmmm...the sempron has a front speed bus of 333mhz, what is your motherboard set up at?

Also, the sempron is the 2nd rate processor, i think the althon XP still has the edge on it (i frigginn hope so, im still putting them out with my entry level gaming systems:S)
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP