Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

No IE/OUTLOOK [resolved]


  • Please log in to reply

#1
simonp

simonp

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 38 posts
After running most of the anti spyware programs to remove LOP and a few others IE/Outlook will not work. The installation is OK and I checked all the settings with my ISP who confirmed that the configuration was correct.
They suggested I ran an XP upgrade installation which I have done to no avail.
Both IE and Oulook are shown as active on the start up menu. However when I delved a bit deeper and went into the Install/Deinstall windows components both are showing ZERO file content. If I deinstall and reinstall they disappear and reappear on the start menu but with nothing in the files it will not work. Any ideas how to reinstall without having to do a complete windows installation as I will lose of material not yet backed up (Now I know I'm and idiot for not doing it on a daily basis) as I seem to be having a problem copying to CD too....

Any suggestions
  • 0

Advertisements


#2
admin

admin

    Founder Geek

  • Administrator
  • 24,504 posts
Try repairing Internet Explorer:
http://www.geekstogo...p?showtopic=251
  • 0

#3
simonp

simonp

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 38 posts

Try repairing Internet Explorer:
http://www.geekstogo...p?showtopic=251

View Post


I have tried all of this and a XP upgrade installation. I have also reloaded all the drivers required from the OEM discs supplied.

The current situation is:
PC is extremely slow
I cannot delete user accounts
I cannot delete programs I get a WinCtlAdAlt.exe application error
When opening the Install/Remove Windows components most of the applications listed show a 00 file size. If I deinstall explorer and outlook they disappear from the Start menu and when I reinstall they appear again, however the applications do not run.

Another issue which may be of relevance was that when doing the upgrade the OEM disc stopped when I reached the gm.dls file and gave a message that the file could not be copied.
The same happened with
grkcsp.dll
graftabl.com
grpconv.exe
hardware.chm
ldwwiz.cpl
help.exe
hhctrlui.dll
hidphone.tsp
himem.sys
hisecws

I ran it again, and when the disc stopped at gm.dls I opened the disc tray and closed it again which then seemed to satisfy the copy process as all the files appeared to copy across.

Any other ideas or do I back up what I can and do a full installation of Windows XP....a daunting thought at best.
  • 0

#4
simonp

simonp

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 38 posts
Finally resolved by downloading a copy of IE6 on another machine...burn to CD and reinstalled on original machine PLUS....had to reinstall all the drivers again .
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP