Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works

Post-Malware-Removal Problem

  • Please log in to reply



    New Member

  • Member
  • Pip
  • 4 posts
Not too long ago I benefitted from assistance in this forum in removing some malware.

While that process was entirely successful, and my system checked out as "clean", I subsequently found that one "innocent" program (and only one) will no longer work at all.

That program is 1ClickDVDCopy v.4.2, which I used with great success and frequency before the malware cleanup. It's a legally purchased and licensed program.

The symptom: attempting to initiate the program, it flashes on the screen for less than a second, and then nothing. It appears to be attempting to load and then stopped in its tracks.

At the suggestion of 1Click's tech. support, I've tried the following:

- turning off virus-prevention software (I use Trend Micro);
- removing or disabling all other apps that use the DVD drive;
- uninstalling and reinstalling 1ClickDVDCopy;
- trying it in Safe Mode.

All of these suggestions have failed, and the result is identical every time. The program simply will not run.

During the malware cleanup process, I installed (among other software) SpyBot S&D, although I do NOT have it running in the background. It is still physically on my machine, however. I uninstalled it to see if that would help, but it did not.

Is there ANY tool out there that would help me identify what is intercepting this program?

Any help will be sincerely appreciated.


Edited by MonRom, 19 October 2005 - 09:41 AM.

  • 0




    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 4 posts
I've just discovered another facet of the problem I first described. Another application I have that writes to DVDs, Nero Recode 2, will not run either. The front end loads, but as soon as I select a DVD output type, it abends.

So, apparently, something is interfering with DVD output applications, but not all of them. It seems to be affecting only those which manipulate input from another DVD when creating a copy.

Any ideas?
  • 0

Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP