Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Call of duty 2, Civ4 and other game probs.


  • Please log in to reply

#1
ijhobson

ijhobson

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 20 posts
I'm baffled by some recent gaming probs i've been having and wonder if anyone can help.
i havn't been playing games in a while but with more recent ones i am having loading probs.

Call of duty 2 is the most recent game.
i installed it ok but when i try to run it, it starts loading and then an error message comes up saying "cod2 has encountered an error and has to close.
Halflife2 had a similar problem and age of empires and civ4 both came up with an error message about display errors or told me to check my graphics card.
Older games like the original Call Of Duty and medal of honour work fine and more recently Pro evolution soccer 5 has worked fine as well.

My computer spec is good enough
Amd 64 3000
Ati Radeon 9600 pro Agp grahics card 256mb
1.5gig of Ram
Asus K8VSE motherboard
running windows xp sp2.

I have updated my video card drivers, bios and have the latest directx installed.
i've also ran 2 diff virus checkers.
I've spent a fortune on games recently and am completely baffled but whats happening.
Can anyone help?

Edited by ijhobson, 13 November 2005 - 03:16 AM.

  • 0

Advertisements


#2
starjax

starjax

    Global Moderator

  • Global Moderator
  • 6,591 posts
single player or multi player? does it crash before the main menu is present or after when you go into the game?
  • 0

#3
ijhobson

ijhobson

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 20 posts
It's always been on singleplayer. Havn't even got round to multiplayer yet.
I usually get a screenshot or logo of the games and then it crashes.
I never get to the main menu.

Edited by ijhobson, 13 November 2005 - 03:15 AM.

  • 0

#4
ijhobson

ijhobson

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 20 posts
anyone any ideas? this doing my head in.
  • 0

#5
Hydrohume

Hydrohume

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 2 posts
This is same prob I am having - with the same config, but with less RAM.

Also Civ4 and Call of Duty 2 both not working.

Why did I ever choose to buy a RADEON card?

Any luck yet?
  • 0

#6
warriorscot

warriorscot

    Member 5k

  • Retired Staff
  • 8,889 posts
Radeons are usually very reliable and problems are usually easy fixed its almost always drivers or software itself. A bad workmen blames his tools as they say. I would make your own thread by the way keeps problems seperate or wait and see what happens here and if it doesnt fix yours as well then start a new topic not like it costs money or anything.

So just to check you both have the ATI catalyst 5.11 drivers and have windows xp sp2 fully patched and up to date and( a biggy with catalyst drivers) have reinstalled the .net framework 1.1 from the microsoft site.
  • 0

#7
ijhobson

ijhobson

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 20 posts
Yeah the fully patched windows is the problem!
The version of xp i have been running has recently started to crash after automatic updates.
I got my hands on the most recent version of windows xp and did a fresh install. The games all work fine now.

Edited by ijhobson, 23 November 2005 - 11:57 AM.

  • 0

#8
Hydrohume

Hydrohume

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 2 posts
Thanks - I shall try uninstalling/installing the .net framework 1.1 from Micosoft.

Thanks again for your help.

Edited by Hydrohume, 23 November 2005 - 02:15 PM.

  • 0

#9
starjax

starjax

    Global Moderator

  • Global Moderator
  • 6,591 posts
microsoft has released framework 2.0 just recently. if the 1.1 is causing problems try downloading the latest version.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP