Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Can't Boot In Safe Mode, but can't boot normally


  • Please log in to reply

#1
darrellblake

darrellblake

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 3 posts
I can't boot my computer in Safe mode, but I can boot it in normal mode.

I am running XP on a emachine T2862.
  • 0

Advertisements


#2
gerryf

gerryf

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 11,365 posts
...and....what happens when you try to?
  • 0

#3
darrellblake

darrellblake

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 3 posts
Hello,

1. Reboot
2. I get the gigantic E and press F8.
3. I get the safe mode menu and choose safe mode.
4. The screen changes and I choose my OS/XP.
5. A list of drivers scrolls across the screen.
6. I get the gigantic E and am back at the safe mode selection menu with a difference.
At the top of the menu it says sorry for the inconvenience but it had a problem possibly due to a new hardware for software, etc...
7. I choose to reboot normally.
  • 0

#4
gerryf

gerryf

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 11,365 posts
First thing you need to do is to check into malware...some rarer malware programs will prevent you from entering safe mode to stop you from removing them

Your problem sounds suspiciously like that.

Follow my signature to the malware forums and follow the instructions at the top
  • 0

#5
darrellblake

darrellblake

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 3 posts
Thanks for the help. I removed InCD by Nero and the problem went away. Had to use an InCD cleanup tool provided by Nero as the uninstall feature does not work for this application. I suspect this problem was there for a while, but I just never noticed.

I guess I should install and test from now on.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP