Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Blue Screen of Death


  • Please log in to reply

#1
blaze1422

blaze1422

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 14 posts
Every time I start up my computer it loads fine until the "Welcome Screen"where it turns blue. It says either

STOP:c000021a{Fatal System Error}The windows logon process system process terminated unexpectedly with a status of 0xc06d007e(ox00000000 oxc00000000)The system has been shut down....or........STOP:c0000145{Application Error}The application failed to initialize properly (oxc0000142).Click OK to terminate the application. Now I must F8 into safe mode. I've scanned the computer, did system restore, and a lot of other things. Can somebody please help me? :tazz:
  • 0

Advertisements


#2
blaze1422

blaze1422

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 14 posts
Yes this is great advice. Thanks!
  • 0

#3
dsenette

dsenette

    Je suis Napoléon!

  • Administrator
  • 26,019 posts
  • MVP
i'm researching your BSOD's right now. Do you have Go-back installed on this system?
  • 0

#4
dsenette

dsenette

    Je suis Napoléon!

  • Administrator
  • 26,019 posts
  • MVP
everything that i'm seeing for the c145 is suggesting that you do a system restore to a date before the issue occured

the 0x21 is gonna take me a little bit
  • 0

#5
dsenette

dsenette

    Je suis Napoléon!

  • Administrator
  • 26,019 posts
  • MVP
http://www.kbalertz....ack_156669.aspx <--this seems like a good reference for the 0x21.... it blames one of the following

Mismatched system files have been installed.
• A Service Pack installation has failed.
• A backup program that as used to restore a hard disk did not correctly restore files that may have been in use.
• An incompatible third party program been installed.

the last two...would point to go-back if that's installed... the first two we can fix as well
  • 0

#6
blaze1422

blaze1422

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 14 posts
I don't know what Go-BacK is so I'm thinking no i don't.
I've tried System Restore but all points are gone. I'll try some more. Thanks for taking the time to answer my question and if you have any more information please notify me. Thanks
  • 0

#7
dsenette

dsenette

    Je suis Napoléon!

  • Administrator
  • 26,019 posts
  • MVP
if you had Go-Back you'd know...it shows up during post to give you an option to restore your computer (i think it's a norton or roxio product...not 100% sure)...
  • 0

#8
blaze1422

blaze1422

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 14 posts
I actually have the computer up and running. Thank God and you guys too. Now I plan to scan the computer, run a defrag., and hopefully the speed returns. Thanks guys for your help.
  • 0

#9
dsenette

dsenette

    Je suis Napoléon!

  • Administrator
  • 26,019 posts
  • MVP
what did you do to get it to start up? or was it a freak of nature..act of god type of thing?
  • 0

#10
blaze1422

blaze1422

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 14 posts
Well, in safe mode I ran two scans. I ran them on SYSTEM32.exe(by start, run, typed in system32, edit, select all, scan with ______(my scanner) and i rebooted it and it worked. it seems there were many viruses there. I ahve another question though. My desktop feels unclearor the contrast seems blurry. Also the programs displayed on the desktop ahve a white background behind the words. How do I fix that?
  • 0

Advertisements


#11
dsenette

dsenette

    Je suis Napoléon!

  • Administrator
  • 26,019 posts
  • MVP
right click on my computer > manage > device manager...do you see any yellow ? or !
  • 0

#12
blaze1422

blaze1422

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 14 posts
I only see a list of devices.
  • 0

#13
dsenette

dsenette

    Je suis Napoléon!

  • Administrator
  • 26,019 posts
  • MVP
can you find your video card in that list o' devices
  • 0

#14
blaze1422

blaze1422

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 14 posts
i'm actually not sure what my videocard is
  • 0

#15
dsenette

dsenette

    Je suis Napoléon!

  • Administrator
  • 26,019 posts
  • MVP
should be under display adapters
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP