Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works

css server help

  • Please log in to reply



    New Member

  • Member
  • Pip
  • 1 posts
The Famous "Your Map de_dust differs from the server" ERROR.
It happens with all stock or at one time or another any custom map we run in
no recognizable pattern.

We have had this annoying problem for a long long time on 2 1U boxs we use
to run CSS, DOD and CS servers on. I do not know if its a Steam issue or a
OS issue of some sort. This has nothing to do with the client side files,
FTP programs or the Bz2 files hosted for downloading on a separate website
so please do not even bring it up.
We have a fresh install of Server 2000 as a set of new HD`s were just added.
All the server files were downloaded directly from Steam with the
hldsupdatetool and a NEW "STOCK" Source server was setup and running. There
was no FTP program installed or used for these files.
We decide to test the server with the stock install as we hoped we had
corrected the issue on this box, but it was not running more than 5 hours
when we started getting "Your Map any_stockmap differs from the server" Out
of the 17 Stock maps 8 of them were then updated by hldsupdatetool with
"update -game "Counter-Strike Source" -dir D:\CSS\AnB -verify_all -retry"
command to fix the problem as we have done this so many times before.
On Custom Map differs we delete and upload to the server again. This can
happen on a daily basis to any maps or just the same one for a while and
some times can go a week or so with out happening.
At about 6:30 pm this evening on the last differ of "de_dust" we deleted a
members client gfc contenet and then updated, connected to the server and
still had a differ problem.
I do not know if it`s an issue with our 1U`s as they were identical up to
the fresh OS install and adding new HD`s to 1 of them.
Both have Dual 2400`s Tyan Mobos, 2 GB ECC ram and run Server 2000
1 has Dual 7200RPM IDE
1 has Dual 10000RPM SATA

I have gone thru a good number of Search topics to know we are not the only
server with this problem and as I am not a subscriber to the Linux list I do
not know if they also have "map differs" issue`s. If they do not suffer from
these same problems a change of OS may have to be considered.

thanks Dave_D

Edited by Dave_D, 17 January 2006 - 05:00 PM.

  • 0




    Global Moderator

  • Global Moderator
  • 6,588 posts
Yes I have seen this problem. No I don't know of any answers. Have you searched the steam forums and if you have did you find anything at all on this issue?
  • 0

Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP