Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works

HELP: Laptop Connects to Network, But Can't Get Internet

  • This topic is locked This topic is locked



    New Member

  • Member
  • Pip
  • 1 posts
I am having problems with my home network. I am learning this as I go, so kindly bear wtih me. If you think that there may be a better place to reserach this, kindly let me know where may be better to look and I will gladly do so (yes, I have tried a few places already).

So here it is...

I have a destop pc connected by ethernet cable to a new Belkin router (g series). The router is connected to my comcast cable modem. Destop internet connection works beautifully.

My neighbor shares the network with me (shhhh!). Her old laptop use to work fine on it, then about a month ago she started having problems with this machine. The laptop logs on successfully, show a working, strong connection icon to our network (which is secured). HOWEVER - the internet does not work (but internet works fine on my desktop pc). When I open a web browser on the laptop, it won't load/connect to websites. But the connection icon at the lower right corner shows a working, strong connection. The laptop, however, can find neighboring unsecured networks, connect to them, and pull up websites. The machine shows that it's logged on in my router control panel screen.

Now she got laptop #2 from work recently. I successfully added this 3rd pc to our allowed users list and got it to work fine in my apt so I know I have added the machine correctly to the user list. But when I took it to her place, the same thing happened as with laptop #1. SIGNAL STRENTH AND CONNECTION are FINE though. She can pull up web pages on both machines about 20% of the time, and sometimes it will cut out when browsing (though connection icons are still showing that she's on). But about 80% of the time, she can't get internet.

Do you guys have any ideas what it could be and can you help me solve this?

Here's our equipment specs.

1. The Belkin router is model F5D7230-4, 802.11g. It's connected to the desktop unit via an Ethernet cable and works fine.
2. Laptop #1 has the Belkin wireless card that came bundled with the router unit. It was setup with the setup disk that cam e with the gear.
3. The laptop #2 is running Windows XP Pro with an Intel Pro Wireless 2200BG Network Connection.

  • 0




    Trusted Tech

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 1,175 posts
I know what the problem is :tazz: But unfortanatly you are not supposed to be pimping out your internet service to your neighbors, so I cannot help you. :)
  • 0




  • Retired Staff
  • 19,711 posts
  • MVP

My neighbor shares the network with me (shhhh!).

This is not legal, and we will not provide support to you on this issue. :tazz:
  • 0

Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP