Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

machine_check_exception!


  • Please log in to reply

#1
problumchild

problumchild

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 12 posts
hey guys,

really screwed on this one, my computer installs windows fine and runs ok, but when i start up it can take anywhere from 3 - 10 resets for my comp to load without getting a blue screen saying machine_check_exception during start up when windows begins to load. its really annoying and im worried about data integrity. from what i believe, i think it is my graphics card freezing for some reason, but i have both an asus mobo and graphics card so i don't know why there would be any compatablity issues.

my specs are:
asus A8n-sli
asus en7800gtx
1 gb of ram
700gb of hard drive space,
cupla dvd burners
thermaltake kandalf case

im p worried and any advice would be extremly helpful!

thanks alot,

adam :tazz:
  • 0

Advertisements


#2
Retired Tech

Retired Tech

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 20,563 posts
Start it in safe mode to eliminate the graphics card

Depending how much data you have, consider backing it up then wiping the drive with the hard drive manufacturer's utility using its full option, (8 hours approx) then installing XP
  • 0

#3
problumchild

problumchild

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 12 posts
see i tried that, but same crap keeps happening,

and even in safe mode it can take 3 tries to load up without the same blue screen, so what can i do?!
  • 0

#4
Retired Tech

Retired Tech

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 20,563 posts
When you say installs fine, have you just done an install and do not have much data to back up
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP