Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

cannot access the internet


  • Please log in to reply

#1
lantis33

lantis33

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 36 posts
Like the title suggests, I cannot access the internet at all on my other laptop.

It's receiving full signal strength from the wireless router and under activity it says that packets are being sent but none are being received.

I changed wifi cards and it still wouldn't connect. I also tried to access another network and that didn't work as well.

It always says the same thing-"limited or no connectivity."

I've re-entered the network key and it says it connects, one of those bubbles pops up and says "excellent connection" yet still there's nothing.

Any suggestions?
  • 0

Advertisements


#2
Johanna

Johanna

    The Leather Lady

  • Moderator
  • 3,038 posts
1. Click Start, click Run, type "ncpa.cpl" (without the quotation marks) and press Enter.

2. Right-click the connection with an overlaid yellow symbol and click Properties.

3. Click on the "General" tab, highlight "Internet Protocol (TCP/IP)", and click Properties.

4. Click on the "Alternative Configuration" tab, select the "User configured" radio box.

5. Type 192.168.0.2 in the "IP Address" field.

6. Type 255.255.255.0 in the "Subnet mask" field.

Post back if you still have problems.
Johanna
  • 0

#3
lantis33

lantis33

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 36 posts
i tried it but it didn't work. What I ended up doing was download winsockfix onto my jump drive on my other comp, transferring it to my bad laptap, then run it. It worked perfectly!!

Thank you for the help though! :tazz:
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP