Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

New computer I just helped a friend build not booting


  • Please log in to reply

#1
Aaragorn

Aaragorn

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 3 posts
I was helping a friend put together a computer and after getting all components installed on the mobo, when I hit the switch to turn it on, the fans start up, the front LED turns on, the CD drives power up, & the HDD gets power. The monitor shows nothing, and when you turn the monitor off/on it just asks if the VGA cable is connected. I am at a loss here. I don't even get to a point where it starts to boot up, it just powers up the devices, but nothing after that. Any help would be greatly appreciated!! :tazz:
  • 0

Advertisements


#2
dsenette

dsenette

    Je suis Napoléon!

  • Administrator
  • 26,019 posts
  • MVP
do you hear any beeps during startup?

what kind of video card is in the system? onboard or expansion (pci pcie agp) or both
  • 0

#3
Aaragorn

Aaragorn

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 3 posts
AGP Video Card, 256mb eVGA FX5500. No beeps during startup.
  • 0

#4
dsenette

dsenette

    Je suis Napoléon!

  • Administrator
  • 26,019 posts
  • MVP
ok....unplug EVERYTHING from the board ecept the proc and the video card and try to boot it...do you get any beeps?
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP