Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Win XP Pro SP2 won't hibernate or Stand By on HP Laptop


  • Please log in to reply

#1
Prakash Wadhwani

Prakash Wadhwani

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 2 posts
Hi !

I have an HP Compaq nx9010 laptop for the past 2 yrs which came pre-installed with WinXP Pro SP1. Everything was working fine including the Stand By & Hibernate feature.

Yesterday I formatted & re-installed Windows (there was no recovery CD - just an OS CD {XPwithSP1} + a driver CD) & everything went fine. I then installed the SP2 pack. All ok except for the fact that I cannot get the laptop to go into Stand By or hibernation mode. It just goes to a blue screen saying "Preparing to hibernate" & hangs there till eternity.

I've combed the HP Site & upgraded my firmware but to no avail. I just cannot live without the stand-by & hibernation mode.

Can someone please give me some ideas ?

Thx & Best Rgds,
Prakash.
  • 0

Advertisements


#2
gerryf

gerryf

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 11,365 posts
It was working previously with this laptop and sp2?

the most likely thing to address is a bios update, but since it was working before (*though you did not say this, I am assuming) that does not seem to be the solution.)

I would still do the bios update, though

In the process of the refresh, did you reset bios to defaults or anything?
  • 0

#3
Prakash Wadhwani

Prakash Wadhwani

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 2 posts
It was working previously with this laptop & SP1.

Now I clean-installed WinXP Pro SP1 & then loaded SP2. (did not check hibernate feature prior to installing SP2).

Yes, I did download & install the bios updates but the problem still persists !!

No .. I've not touched the bios defaults or set it to anythiing else. So I guess they're the same. I simply updated the bios.

I'm really at my wit's end.

Rgds,
Prakash.
  • 0

#4
gerryf

gerryf

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 11,365 posts
check bios and look for power management ... what are the settings?
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP