Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Trouble starting up XP on my refurbished laptop


  • Please log in to reply

#31
The Skeptic

The Skeptic

    Trusted Tech

  • Technician
  • 4,075 posts
I confused your hard disk with your motherboard. Sorry about that. The drivers for your computer can be downloaded from here:

http://h18007.www1.h...te/64_4215.html
  • 0

Advertisements


#32
meddlecascade

meddlecascade

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 23 posts
SH*T...something happend in the middle of using my computer and for some reason i cannot print, and cannot add printers. i can't add them because the print spooler service is not running, and i can't turn on my print spooler service because i cannot run services.msc from the start>run prompt.

also, when i run "speedfan" it doesn't return a temp anymore, which seems weird.

i checked the event viewer and there were a bunch of errors right when the computer started up (list below), and literally 1,819 repeats of the following error, from 9:13am to 10:44am, and then once more at 12:21pm...

Event Type: Error
Event Source: DCOM
Event Category: None
Event ID: 10005
Date: 5/18/2006
Time: 9:10:40 AM
User: NT AUTHORITY\SYSTEM
Computer: MEDDLER
Description:
DCOM got error "This service cannot be started in Safe Mode " attempting to start the service EventSystem with arguments "" in order to run the server:
{1BE1F766-5536-11D1-B726-00C04FB926AF}
**************

here's the rest of the errors before that long string happened:

Event Type: Error
Event Source: Service Control Manager
Event Category: None
Event ID: 7026
Date: 5/18/2006
Time: 9:11:02 AM
User: N/A
Computer: MEDDLER
Description:
The following boot-start or system-start driver(s) failed to load:
AFD
avgio
EABFiltr
Fips
intelppm
IPSec
MRxSmb
NetBIOS
NetBT
RasAcd
Rdbss
Tcpip
vsdatant


Event Type: Error
Event Source: Service Control Manager
Event Category: None
Event ID: 7001
Date: 5/18/2006
Time: 9:11:02 AM
User: N/A
Computer: MEDDLER
Description:
The IPSEC Services service depends on the IPSEC driver service which failed to start because of the following error:
A device attached to the system is not functioning.


Event Type: Error
Event Source: Service Control Manager
Event Category: None
Event ID: 7001
Date: 5/18/2006
Time: 9:11:02 AM
User: N/A
Computer: MEDDLER
Description:
The TCP/IP NetBIOS Helper service depends on the AFD Networking Support Environment service which failed to start because of the following error:
A device attached to the system is not functioning.


Event Type: Error
Event Source: Service Control Manager
Event Category: None
Event ID: 7001
Date: 5/18/2006
Time: 9:11:02 AM
User: N/A
Computer: MEDDLER
Description:
The DNS Client service depends on the TCP/IP Protocol Driver service which failed to start because of the following error:
A device attached to the system is not functioning.

*************8

this seems bad. do you guys think it's a virus or do i just have many things going wrong at the same time, or....

thoughts?


thanks -- meddle
  • 0

#33
meddlecascade

meddlecascade

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 23 posts
so. i bought a new computer. y'all can kill this thread.

thanks to those that tried to help....though i gotta say it was tough to get a reply on this one.


peace -- meddle
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP