Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Trouble Running Programs + System Crashing


  • Please log in to reply

#1
Enlatis

Enlatis

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 8 posts
For a while now, I have experienced trouble in those 3 programs. In iTunes, it will run for a while, then come up with this error:

The memory could not be "written."

But once I click OK, it appears again, then I click OK once more, and the program shuts down, and the error message goes away. When I start it up again, it works fine for a while, then the error will come up again, usually in 2-3 hours.

In Jedi Academy, it has been running fine as of late, however, it will run for a while, then come up with this error message:

Visual C++ Runtime Error!

program terminated abnoramlly

Then it shuts the program down. Also, I experience CPU Lockups while playing that game, yet I don't when I plug my hard drive into my Dad's Computer and run it from there. My computer locks up for about a minute, then it stutters and starts going again.

And in NHL 2006, the graphics are severly messed up, little white bars appearing everywhere.

Additionally, I have been experiencing crashes, where my computer restarts itself. When it comes back up, it just tells me that it has recovered from a serious error, yet it doesn't tell me what caused it.

Here is my HiJack this log:

Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 10:00:29 AM, on 6/18/2006
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\csrss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\Program Files\D-Link\AirPremier Utility\AirPMCFG.exe
C:\Program Files\ANI\ANIWZCS2 Service\WZCSLDR2.exe
C:\WINDOWS\system32\CTHELPER.EXE
C:\Program Files\QuickTime\qttask.exe
C:\Program Files\Java\jre1.5.0_07\bin\jusched.exe
C:\Program Files\Trend Micro\Internet Security 2006\pccguide.exe
C:\Program Files\MSN Messenger\MsnMsgr.Exe
C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMBgMonitor.exe
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
C:\Program Files\Spyware Doctor\swdoctor.exe
C:\Program Files\Common Files\AOL\1150614136\ee\aolsoftware.exe
C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VS7DEBUG\mdm.exe
C:\PROGRA~1\TRENDM~1\INTERN~1\PcCtlCom.exe
C:\Program Files\Spyware Doctor\sdhelp.exe
C:\PROGRA~1\TRENDM~1\INTERN~1\Tmntsrv.exe
C:\PROGRA~1\TRENDM~1\INTERN~1\tmproxy.exe
C:\PROGRA~1\TRENDM~1\INTERN~1\TmPfw.exe
C:\WINDOWS\System32\alg.exe
C:\WINDOWS\System32\wbem\wmiprvse.exe
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
C:\WINDOWS\system32\wscntfy.exe
C:\Documents and Settings\Brandon\Desktop\HijackThis.exe

O2 - BHO: PCTools Site Guard - {5C8B2A36-3DB1-42A4-A3CB-D426709BBFEB} - C:\PROGRA~1\SPYWAR~1\tools\iesdsg.dll
O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_07\bin\ssv.dll
O2 - BHO: PCTools Browser Monitor - {B56A7D7D-6927-48C8-A975-17DF180C71AC} - C:\PROGRA~1\SPYWAR~1\tools\iesdpb.dll
O4 - HKLM\..\Run: [D-Link AirPremier Utility] C:\Program Files\D-Link\AirPremier Utility\AirPMCFG.exe
O4 - HKLM\..\Run: [ANIWZCS2Service] C:\Program Files\ANI\ANIWZCS2 Service\WZCSLDR2.exe
O4 - HKLM\..\Run: [CTHelper] CTHELPER.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [AsioReg] REGSVR32.EXE /S CTASIO.DLL
O4 - HKLM\..\Run: [SBDrvDet] C:\Program Files\Creative\SB Drive Det\SBDrvDet.exe /r
O4 - HKLM\..\Run: [UpdReg] C:\WINDOWS\UpdReg.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [iTunesHelper] "C:\Program Files\iTunes\iTunesHelper.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [QuickTime Task] "C:\Program Files\QuickTime\qttask.exe" -atboottime
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] C:\Program Files\Java\jre1.5.0_07\bin\jusched.exe
O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NeroCheck.exe
O4 - HKLM\..\Run: [pccguide.exe] "C:\Program Files\Trend Micro\Internet Security 2006\pccguide.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [HostManager] C:\Program Files\Common Files\AOL\1150614136\ee\AOLSoftware.exe
O4 - HKLM\..\Run: [IPHSend] C:\Program Files\Common Files\AOL\IPHSend\IPHSend.exe
O4 - HKLM\..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -k
O4 - HKCU\..\Run: [MsnMsgr] "C:\Program Files\MSN Messenger\MsnMsgr.Exe" /background
O4 - HKCU\..\Run: [BgMonitor_{79662E04-7C6C-4d9f-84C7-88D8A56B10AA}] "C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMBgMonitor.exe"
O4 - HKCU\..\Run: [ctfmon.exe] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O4 - HKCU\..\Run: [Spyware Doctor] "C:\Program Files\Spyware Doctor\swdoctor.exe" /Q
O4 - HKCU\..\Run: [Aim6] "C:\Program Files\Common Files\AOL\Launch\AOLLaunch.exe" /d locale=en-US ee://aol/imApp
O4 - Startup: Adobe Gamma.lnk = C:\Program Files\Common Files\Adobe\Calibration\Adobe Gamma Loader.exe
O4 - Startup: LimeWire On Startup.lnk = C:\Program Files\LimeWire\LimeWire.exe
O8 - Extra context menu item: E&xport to Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE12\EXCEL.EXE/3000
O9 - Extra button: Spyware Doctor - {2D663D1A-8670-49D9-A1A5-4C56B4E14E84} - C:\PROGRA~1\SPYWAR~1\tools\iesdpb.dll
O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE12\REFIEBAR.DLL
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O18 - Protocol: ms-help - {314111C7-A502-11D2-BBCA-00C04F8EC294} - C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Help\hxds.dll
O18 - Protocol: msnim - {828030A1-22C1-4009-854F-8E305202313F} - "C:\PROGRA~1\MSNMES~1\msgrapp.dll" (file missing)
O18 - Filter hijack: text/xml - {807563E5-5146-11D5-A672-00B0D022E945} - C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\OFFICE12\MSOXMLMF.DLL
O23 - Service: Adobe LM Service - Adobe Systems - C:\Program Files\Common Files\Adobe Systems Shared\Service\Adobelmsvc.exe
O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
O23 - Service: ATI Smart - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\ati2sgag.exe
O23 - Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) - Macrovision Corporation - C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\11\Intel 32\IDriverT.exe
O23 - Service: iPodService - Apple Computer, Inc. - C:\Program Files\iPod\bin\iPodService.exe
O23 - Service: Trend Micro Central Control Component (PcCtlCom) - Trend Micro Incorporated. - C:\PROGRA~1\TRENDM~1\INTERN~1\PcCtlCom.exe
O23 - Service: PC Tools Spyware Doctor (SDhelper) - PC Tools Research Pty Ltd - C:\Program Files\Spyware Doctor\sdhelp.exe
O23 - Service: Trend Micro Real-time Service (Tmntsrv) - Trend Micro Incorporated. - C:\PROGRA~1\TRENDM~1\INTERN~1\Tmntsrv.exe
O23 - Service: Trend Micro Personal Firewall (TmPfw) - Trend Micro Inc. - C:\PROGRA~1\TRENDM~1\INTERN~1\TmPfw.exe
O23 - Service: Trend Micro Proxy Service (tmproxy) - Trend Micro Inc. - C:\PROGRA~1\TRENDM~1\INTERN~1\tmproxy.exe
  • 0

Advertisements


#2
starjax

starjax

    Global Moderator

  • Global Moderator
  • 6,591 posts
didn't see anything that stood out in the log. I would download and run memtest x86 and test your memory. Its possible you have developed a bad stick of memory.
  • 0

#3
Enlatis

Enlatis

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 8 posts
I passed it 16 times, so, I don't think it's that, :/ But it does have everything that points to a memory fault. Jedi Academy continuously allocates memory, up to 900mb. I have 1 gig. Still having trouble.. ??
  • 0

#4
starjax

starjax

    Global Moderator

  • Global Moderator
  • 6,591 posts
ok, well thats a good sign so far. your issue is one that can take several steps to rule out.

Have you run a full scandisk on your hard drive? from the gui you will need to select both check boxes. from command line just run cmd, then type in "chkdsk c: /r". either way you will need to restart your pc for the checkdisk to run.
  • 0

#5
Enlatis

Enlatis

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 8 posts
I did that, I'm going to test it.
  • 0

#6
Enlatis

Enlatis

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 8 posts
Well, I'm not getting that error anymore, but only because JKA locks up my computer, and I cannot play unless I press the start button to get out of the game.

It's taking up 99 CPU all the time. :/
  • 0

#7
starjax

starjax

    Global Moderator

  • Global Moderator
  • 6,591 posts
have you tried reinstalling JKA?
  • 0

#8
Enlatis

Enlatis

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 8 posts
I've reformatted my computer multiple times. And reinstalled JKA multiple times as well, doesn't work. :/
  • 0

#9
starjax

starjax

    Global Moderator

  • Global Moderator
  • 6,591 posts
have you cleaned out your pc? often if the fans get full of dust and dirt the system will overheat causing similiar issues.

are all of your fans in good working condition?

What are your system specs?
  • 0

#10
Enlatis

Enlatis

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 8 posts
I cleaned it out a while ago, but I'll clean it out again. All of my fans are running fine, and my system specs are in my profile.
  • 0

#11
starjax

starjax

    Global Moderator

  • Global Moderator
  • 6,591 posts
ok, is this a factory cd for JKA or something you downloaded?
  • 0

#12
Enlatis

Enlatis

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 8 posts
I used a factory CD first, but I had the error, so I assumed it was corrupt. So I downloded one, and tried that, but still got the error.
  • 0

#13
Enlatis

Enlatis

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 8 posts
Ok, I reformatted my computer, and installed Windows Media Center 2005. I'm not getting the errors anymore, but I'm also not running that smooth in JKA. Could just be my processor. I'm going to install NHL 2006 to see how it goes.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP