Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

I cannot Upload (email attachments, photos to website...) firewall? he


  • Please log in to reply

#1
mnightrdr

mnightrdr

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 9 posts
I have Windows XP // Kerio Personal Firewall(in the "trial stage" - downloaded it yesturday // I have AVG Free Edition (also just installed) // Up to date Firefox Browser // the default windows securities are off // just ran hijack this and its ok // downloaded GMail Drive for my Gmail Account -- my primary problems are: my internet is way slow now, and i can't attach any attachments to any email and i can't upload things nor access GMail Drive. I've fooled around with the settings inside Kerio and AVG and Firefox and my OS - for the last couple days, to no avail. Any Ideas about how to be able to access the internet and send information (upload) like i used to?
  • 0

Advertisements


#2
Retired Tech

Retired Tech

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 20,563 posts
Do you get any error message when it won't send an attachment

This is worth saving somewhere so you can run it

http://www.snapfiles...nsockxpfix.html
  • 0

#3
mnightrdr

mnightrdr

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 9 posts
specifically with Gmail - i get Error Code 007

with GMail Drive - Login Error.....Check internet connection...
  • 0

#4
Retired Tech

Retired Tech

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 20,563 posts
How much free space is on the drive?

You could run winsockfix now

This will check a few things

Items in blue which are underlined are clickable to give more information about the process

Click start then run, type prefetch then press enter, click edit then select all, right click any file then click delete, confirm delete

Click start, all programmes, accessories, system tools to run disc clean up, then from system tools, run disc defragmenter.

Click start then run, type sfc /scannow then press enter, you need the XP CD and Windows File Protection will show a blue onscreen progress bar, when the bar goes, reboot

Download and install Tune Up 2006 Trial

Run Tune Up Disc Clean Up

Run Tune Up Registry Clean Up

Click Optimize and Improve to run Reg Defrag, which will take a few minutes and need a reboot. You should disable the antivirus programme to run this

Check the anti virus is running after the reboot

After the reboot, click optimize then system optimizer to optimize the computer, select computer with an internet connection from the drop down menu, this also requires a reboot

After the reboot, click optimize then system optimizer to accelerate downloads, select the speed just above your actual connection speed, this requires a reboot

After the reboot, click optimize then system optimizer to run system advisor

  • 0

#5
mnightrdr

mnightrdr

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 9 posts
also - i just did winsock - rebooted -- a notification came up (as it has before - but only while i've been having these problems) but it goes by too quickly to read all -- part of it is "kpf4..."
  • 0

#6
Retired Tech

Retired Tech

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 20,563 posts
See how it is after tune up etc
  • 0

#7
mnightrdr

mnightrdr

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 9 posts
ok thanks, i will do these and reply - but i just tried to run "prefecth" and it said "windows cannot find 'prefecth'"
  • 0

#8
Retired Tech

Retired Tech

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 20,563 posts
You mispelt it in your post, which is all I hope it is
  • 0

#9
mnightrdr

mnightrdr

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 9 posts
:whistling:
  • 0

#10
mnightrdr

mnightrdr

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 9 posts
ok, i did all that and the connection is much faster! Thank you!

but, i still cannot access GMail Drive [i get the responce: An error occured: Login Failed. System Error Message: Logon Failure: unknown user name or bad password]. and "GMailFS was unable to open the volume and enumerate the files. Verify Connection to internet and Gmail.]

I cant upload still - Gmail gives me: "error code 007"

the thing right before windows clothes says something like: "kpf4qui DLL initilization failed"

I think it might have something to do with kerio?....
  • 0

Advertisements


#11
Retired Tech

Retired Tech

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 20,563 posts
You could download and save a new copy of Kerio

http://www.filehippo...sonal_firewall/

Uninstall the version you have, run tune up and prefetch

Install Kerio
  • 0

#12
mnightrdr

mnightrdr

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 9 posts
ok, i ended up uninstalling Kerio and AVG and running tuneup and everything again and i still cant upload any files to the internet (cant attach attachments to email, cant upload pics to website, etc...)

i have no idea why! thank you keith for your help so far and if you have any more pointers i'm all ears!
  • 0

#13
Retired Tech

Retired Tech

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 20,563 posts
Send a file and use your e-mail address, leave the recipient details, to see if it uploads, make a note of any error message

http://www.spread-it.com/
  • 0

#14
mnightrdr

mnightrdr

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 9 posts
it took about 8 minutes to upload the 732,17 Kb picture.

http://www5.spread-i...6e47a65f41b5877

bottom left of browser said "sending request to www5.spread-it.com..." - the same thing when i try to upload to gmail or something "sending request to xxxxx..."

i left it up because i was not getting any error messages and it went through.

when i leave it up on gmail or something it gives me this message - "OOPS... the system was unable to perform the operation. Please try again in a few seconds."
  • 0

#15
mnightrdr

mnightrdr

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 9 posts
thats a link to a google forum, someone is having the same problem... (there is nothing written there as to how to fix it.)

http://groups.google...2cc304bcf2e3f2f

-- i just tried to upload a picture as an attachment here after a minute this came up:


The connection was reset

The connection to the server was reset while the page was loading.

* The site could be temporarily unavailable or too busy. Try again in a few
moments.

* If you are unable to load any pages, check your computer's network
connection.

* If your computer or network is protected by a firewall or proxy, make sure
that Firefox is permitted to access the Web.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP