Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Sempron issues...


  • Please log in to reply

#1
Doomed_to_a_pathetic_computer

Doomed_to_a_pathetic_computer

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 67 posts
I just got a nice AMD Sempron 2200+ from someone's old computer, but my ASUS A7V333 Motherboard doesn't seem to like it, they're both Socket A, but I get an error when I try to start up...
  • 0

Advertisements


#2
Tru Techie

Tru Techie

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 267 posts
does the error have a name?
  • 0

#3
Neil Jones

Neil Jones

    Member 5k

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8,476 posts
Asus boards from this generation refused to bootup with a Sempron processor. You need a BIOS update for it which has to be installed before it will recognise and bootup with that processor.
  • 0

#4
Doomed_to_a_pathetic_computer

Doomed_to_a_pathetic_computer

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 67 posts
Well, I finally got it working, but my BIOS recongnized it as a 1.2 ghz cpu, which is slower than my old Pentium 4. I switched back to my old processor and it didn't work... I eventually found out... I forgot how I figured it out, but my CPU fan had been trying to die.
  • 0

#5
Doomed_to_a_pathetic_computer

Doomed_to_a_pathetic_computer

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 67 posts
Are Sempron 2200+'s really only 1.2 Ghz CPUs? Or is it my motherboard doing that?
  • 0

#6
Neil Jones

Neil Jones

    Member 5k

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8,476 posts
Sempron 2200s are clock speeds of 1500Mhz, sounds like you might need to set the FSB speeds accordingly (all Semprons on the Socket A boards run at 166/333 speeds). This is normally an option in BIOS or via jumpers on the board.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP