Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

win2k3 won't boot after CWShreder


  • Please log in to reply

#1
Doc Hammoc

Doc Hammoc

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 3 posts
Well, I was hit hard by everything under the sun last week I think. Thank God I found this site! I was able to follow the "start here" instructions and *mostly* whip my system back to shape.

However after I ran CWShreder in Safe Mode I can no longer boot! Windows will go through all it's startup routines including "Network Setup" fine but during "Application Setup" it reboots, just the login screen is normally shown.

Rebooting in Safe Mode reboots in asimular way. Selecting "Disable automatic restart on system failure" sounded good but no avail.

Still trying ...
  • 0

Advertisements


#2
therock247uk

therock247uk

    Expert

  • Expert
  • 14,672 posts
  • MVP
Can you try this... While the PC is booting up hold f8 you will get a menu try Last known good Configuration...
  • 0

#3
Doc Hammoc

Doc Hammoc

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 3 posts
Thanks for the reply. Can't believe I am still working on this! There is an option to "try last know good configuration" on the "safe mode" win2k3 boot menu. I tried that and every other boot menu option.

I tried recovery console and also F2 repair booting from the Win2k3 CD also. No recovery disk and not sure what to do from the console.

I was able to recover the data by installing a second drive and install Windows XP on it in dual boot. (It was more fun than usual because Win2k3 is on a RAID and could not install driver because of broken floppy drive. Got past that.)

I backed up the entire drive. Then I tried to reinstall Win2k3 boot files by doing a "partial install". I ended up doing a full install, overwritning the old OS but keeping the data. That worked but of course I lost my desktop, registry settings, etc.

I booted back into XP and made a backup of the fresh Win2k3. Then restored the original and got right back where I started. Win2k3 reboots before the login screen.

Now I restored just the system32 files from the fresh Win2k3 over the top. Got past the login but had other problems. Now I have both sets of system32 files restored to seperate directories and am continuing trial and error ...

Any more hints at what I should try would be cool. Thanks!
  • 0

#4
therock247uk

therock247uk

    Expert

  • Expert
  • 14,672 posts
  • MVP
Are you still having any problems?
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP