Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Network slowed after reformat help!


  • Please log in to reply

#1
btucker

btucker

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 41 posts
Hello I just reformatted my computer with the same windows xp i had on my system before but now my internet is slower atleast when I download my speeds are cut into half. I used to download at 500-600kbs now im down to 200-300kbs very slow on every website. I do use a wireless Linksys Wet11 device as well but right after I reformatted my internet connections download speeds were cut in half. Does anyone have any ideas on how to fix this? I do not think its the Wet11 device causing this problem because it worked perfectly before the reformat and I tried contacting linksys support and they just make you feel like your stupid when they do not know anything.

Thank you
  • 0

Advertisements


#2
SpaceCowboy706

SpaceCowboy706

    Trusted Tech

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 1,175 posts
Hello btucker and welcome to G2G, :whistling:

2 quick questions that I need answers to, then we will get started.


1. Are you using XP home or Pro? Please inlcude what Service patch you are using also. This can be found by clicking on Start, Run, type in: sysdm.cpl and hit Ok, Click on the General tab, Copy down all the information located between System and Registered to, and post it back here.

2. What drivers do you have loaded for your Linksys Wet11 device? Here is how to tell: Click on Start, Run, type in: devmgmt.msc and scroll down to network adapters, right click on your Wet11 device and select Properties, click on the Driver tab, and then the Driver details button, Under driver files copy down what is in the white box and also what is listed below the white box for Provider, file version, copyright and Digital signer then post all this information back here.


Thanks.
  • 0

#3
btucker

btucker

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 41 posts
I have

Windows XP Professional with Service Pack 2 Version 2002

And the WET11 connects directly to the ethernet so my lan card which is nforce networking controller which i updated recently with drivers and I did install my WET11 software as well.
  • 0

#4
SpaceCowboy706

SpaceCowboy706

    Trusted Tech

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 1,175 posts
Uninstall the WEt11 software and just use windows WZC....
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP