Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Primary Hard Disk Drive 1 Not Found


  • Please log in to reply

#1
wayne christian

wayne christian

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 38 posts
I just got this DELL Dimension 4300 to repair for this guy. When I plugged it in, it automatically started without me pressing the on button. Then, it gives me the message iin the title. I tried to go to F2 and F1 (as instructed), without any results. I am needing to reinstall the "C" hard drive, but I cannot get past this screen. I have XP Professional running on this particular system. I also need to post this as it is on the screen too, Phoenix ROM BIOS Plus Version 1.10 AO2
I went into setup and turned Priomaery drive 1 off, but this didn't help, my other drives for the CD and the DVD I have turned off, but I still get the disk read error. I also do not know what the primary hard disk drive 1 is, as it says "unknown", but drive 0 has the serial number, so I know this is the hard drive I need to boot from, but I cannot get the system to stop trying to boot from the wrong drive, which I am assuming is that Drive 1 that it keeps going to when I restart. And if I change the mode on disk drive 1 to off I get the "disk read error please restart" etc...

Edited by wayne christian, 28 October 2006 - 01:00 PM.

  • 0

Advertisements


#2
peterm

peterm

    Trusted Tech

  • Technician
  • 3,173 posts
Hi Wayne
Lets look at the Diagnostic codes on the back of the machine.
Dell Diagnostic
Also in the bios have you checked the settings for the boot order?
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP