Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Ethernet not recognized by Modem, Doesn't work in Vista XP or Ubun


  • Please log in to reply

#1
pinerra

pinerra

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 8 posts
I have a VIA Rhine III Fast Ethernet Adapter which I mostly use for a Lan network with another PC. Recently I installed vista and found the USB drivers were not supported under Vista. I tried via ethernet and the modem didn't recognize the connection, I tried under different operating systems and still no connection, Vista recognizes the ethernet card.
  • 0

Advertisements


#2
Tyger

Tyger

    Member 2k

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 2,896 posts
http://www.viaarena....mp;SubCatID=128

Here's the page link for the driver download. Direct from the VIA arena website where they host the drivers. It includes Vista 32 and 64 bit.
  • 0

#3
pinerra

pinerra

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 8 posts
hmm, I'll try that later, but the ethernet connection won't work under Windows XP either, I think the problem is with the modem not the ethernet card, I use it in a LAN connection and it works fine...
  • 0

#4
Tyger

Tyger

    Member 2k

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 2,896 posts
There's a lot we don't know here. What kind of service do you have and whether you have a router and what kind of router or modem are you using. Have you accessed the router or modems "homepage" to see what it's configuration is and what it sees? Are the LAN connections separate from the WWW connections are they all on the mode/router?
  • 0

#5
pinerra

pinerra

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 8 posts
I'm using a dlink 302g modem.

Yes I have gained access to the modem homepage, umm, I've enabled NAT which hasn't helped. Is there anything else I can do?

The LAN connection I had between the two PC's was seperate from the modem, the modem connected to the PC via USB, now I'm using the same ethernet connection and want to get the PC to connect to the modem through it.

Edited by pinerra, 12 March 2007 - 03:57 PM.

  • 0

#6
98springer

98springer

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 217 posts
Duplicate post. Recent activity is here:

http://www.geekstogo...em-t151729.html

Edited by 98springer, 14 March 2007 - 09:22 PM.

  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP