Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Ethernet card not working


  • Please log in to reply

#1
Liam Devo

Liam Devo

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 6 posts
Folks, I'm desperate for help installing an ethernet card in Windows XP. I have attemtted to do this with 3 different cards to no avail. The slot I'm using is OK as I have just removed my dial-up card to attempt the ethernet card installation. The PC fails to pick up new hardware on boot-up and thus I can't install the drivers. On boot-up, I can plainly see the Ethernet details listed as being in slot 3 IRQ10 so it is recognised at this point. However the option to install the drivers does not appear. I have checked the hardware listing and it is listed I assume as Ethernet Controller but within the properties it is not configured correctly (code1). Any help appreciated before I lose the plot! Thanks.
  • 0

Advertisements


#2
DaveC2003

DaveC2003

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 57 posts
Did you check for the card under Device Manager??? It is possible that it did pick it up but didn't tell you. If there is a yellow question mark then it has been picked up.
  • 0

#3
Liam Devo

Liam Devo

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 6 posts
Thanks Dave, I'll investagate further when I get home and post any error message tomorrow.

Liam
  • 0

#4
Liam Devo

Liam Devo

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 6 posts
Sorry Dave, haven't been well lately so apologies for the delay. There is indeed a yellow ?. iIn properties the message is that "The device is not working properly" and under Driver details "No driver files are required or have been loaded". However if I click on Re-install Driver or Update Driver or Launch Troubleshooter - nothing happens. Any ideas what to try next?

Thanks.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP