Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Welcome screen stopped appearing ?


  • Please log in to reply

#1
emilia

emilia

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 31 posts
In the last day my welcome screen(http://www.petri.co....come_screen.jpg) has stopped appearing. It simlply goes straight to my desktop, the difference being that it seems to all load slower than usual. I didnt change anything in the control panel, user accounts. The settings are set so that the welcome screen should turn up. Its only happened within the last day and i cant think of anything i did drastically except for one minor thing that happened which was Firefox installing the usual updates. Everything else seems to be running ok but im just a little worried about why that would be happening and if its sign of any major trouble, a virus maybe of some sort ?

I appreciate your help.

emilia

(WinXP)
  • 0

Advertisements


#2
Ax238

Ax238

    Tech Staff

  • Technician
  • 1,323 posts
Hello emilia and welcome to geeks to go!

I know that you said all of the settings are set up so that the welcome screen should load, but could you please double-check with the following reference:
http://www.mvps.org/...sXP/welskip.php

See the following Microsoft KB and determine whether the specified registry entries exist:
http://support.microsoft.com/kb/315231

Please do not change anything, just perform the check.

More information on the welcome screen here:
http://www.kellys-ko..._wel_screen.htm

Also make sure you have two user accounts, other than guest, on your system and have fast user switching (http://support.microsoft.com/kb/279765) enabled.

You could also try Doug Knox's XP FixLogon utility, if it needs to be fixed:
http://www.dougknox....ix_xp_logon.htm

Regards,

Ax

Edited by Ax238, 03 December 2007 - 11:13 PM.

  • 0

#3
emilia

emilia

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 31 posts
Thanks Ax! I double checked with your first instruction and its back to normal again.. Dont know what i could have done to make the comp skip the welcome screen like that but all seems to be well now. One happy Geekstogo member here :)

Cheers!
  • 0

#4
Ax238

Ax238

    Tech Staff

  • Technician
  • 1,323 posts
:) Good to hear emilia! Sometimes its nice to be able to see what the settings are supposed to look like as compared to what they do look like. You're much welcome.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP