Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works

Explorer won't connect, but messenger does?

  • Please log in to reply



    New Member

  • Member
  • Pip
  • 1 posts
When I try to load Internet Explorer, nothing will come up as if I dont have an internet connection, but my Yahoo Messenger works. Our other computer shares the same modem but its internet works fine. I've checked the IP and it shows everything is okay, that I'm connected. I've also renewed the Ip address (ipconfig/renew). I've checked for loose wires and can't find anything. I've unplugged the modem and turned it back on again, and still nothing!! whats the deal? I'm running Windows XP, Internet Explorer 7, Cable (comcast), with a Dell Dimension E510.

Any ideas on what the problem may be?
  • 0




    Trusted Tech

  • Banned
  • PipPipPipPipPip
  • 2,663 posts
In IE7, go to Tools>Internet Options - click 'Connections' tab. Click 'LAN Settings'. All three checkboxes in this dialog-box should be UNticked for the majority of home internet users. That was my problem anyway until I compared those settings on two computers (one with IE not working, the other okay). Soon as I discovered the different connection settings on each PC and made them both the same, bingo!

Edited by pip22, 21 February 2008 - 10:17 AM.

  • 0

Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP