Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Sound Does Not Work After Malware Issue Problem Resolved


  • Please log in to reply

#1
sleavitt

sleavitt

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 12 posts
Hey There, Just want to thank whoever helps me in advance for their help. I recently had a malware problem that geekstogo.com ever so graciously helped me fix. However, while I had the trojan my sound stopped working and I cannot get it to work!!

Some background info:

-When I go into control panel then sounds and audio device properties the first 4 tabs tell me that there are no audio devices, when I go to the "Hardware" tab it lists a few drivers and codecs but informs me in the "device status" underneith that "the device is not working properly"

-I have downloaded and tried to install the drivers off of the toshiba website but they will not install, there was 2 drivers, a virtual sound one and a regular sound one, the virtual sound one won't install because it was to remove the old one first and the second one won't due to something about an unexpected end of archive.... (it is a zip file)

Can somebody help me??

Cheers,

Sleavitt

P.S. Sorry if this is the wrong section, I believe it is a software problem so I posted it here....
  • 0

Advertisements


#2
sleavitt

sleavitt

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 12 posts
Bump..... Please??
  • 0

#3
happyrock

happyrock

    Tech Moderator

  • Retired Staff
  • 9,285 posts
first don't bump your thread...it makes the helpers think someone is already helping you..
get your chipset drivers and install them first before any other drivers..
give us the make and model number of you computer..
  • 0

#4
sleavitt

sleavitt

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 12 posts
Toshiba Satellite, A110, PSAB6C-CF100E
  • 0

#5
happyrock

happyrock

    Tech Moderator

  • Retired Staff
  • 9,285 posts
could you go to the device manager and get me a screenshot please...
  • 0

#6
sleavitt

sleavitt

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 12 posts
How do I get to the device manager and how do I take a screenshot??
  • 0

#7
happyrock

happyrock

    Tech Moderator

  • Retired Staff
  • 9,285 posts
right click on ...my computer...properties...hardware tab...device manager...
to get a screenshot...press prtscr.....open paint...put the cursor in the box and press ctrl + V then save it to your desktop..attach it with your next post

Edited by happyrck, 05 March 2008 - 12:27 PM.

  • 0

#8
sleavitt

sleavitt

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 12 posts
Is this what you are looking for??

Attached Files


  • 0

#9
sleavitt

sleavitt

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 12 posts
Is this what your looking for??

Attached Files


  • 0

#10
sleavitt

sleavitt

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 12 posts
Or is it this??

Attached Files


  • 0

Advertisements


#11
happyrock

happyrock

    Tech Moderator

  • Retired Staff
  • 9,285 posts
the screenshot showing the yellow PCI device is probably the source of your problem...click on it and then action up at the top..uninstall it...reboot...windows will "find" the new hardware and should reinstall it and the drivers...
is this a add on PCI card...if so what breed is it...

when you save the screenshots...save them as jpg

Edited by happyrck, 05 March 2008 - 12:53 PM.

  • 0

#12
sleavitt

sleavitt

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 12 posts
It is not an addon device, I have only ever added on more RAM to my computer, this is the problem that came up when I went to install the PCI device as well as the the VGA Controller

Attached Thumbnails

  • screen_shot.JPG

  • 0

#13
happyrock

happyrock

    Tech Moderator

  • Retired Staff
  • 9,285 posts
go to windows updates...us the custom option..look on the left side for any hardware updates you need
  • 0

#14
happyrock

happyrock

    Tech Moderator

  • Retired Staff
  • 9,285 posts
when windows found the new hardware and wanted to update the drivers ..did you say no to use the web..put a tick in the no box and browse to where you downloaded the drivers to..the sound drivers you got before..
is this the driver here you got before

Edited by happyrck, 05 March 2008 - 01:25 PM.

  • 0

#15
sleavitt

sleavitt

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 12 posts
Thanks!! Sounds works now!! It was the driver that was the problem.... Can you please tell me what driver I need to install this one??

Attached Thumbnails

  • screen_shot.JPG

Edited by sleavitt, 05 March 2008 - 01:48 PM.

  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP