Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

WinXP drivers for HP pavilion dv2500?


  • Please log in to reply

#1
netoster

netoster

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 15 posts
Hello, i just bought a HP pavilion dv2500 w/ windows vista home. i decied to install Windows XP, i did so, and downloaded all the drivers for Windows Xp for the dv2000 series from the HP site.

i cant install video, sound, ethernet drivers. please help!


thanks in advance
  • 0

Advertisements


#2
cmpm

cmpm

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 561 posts
Was it an install of the drivers or did you just download them to a specific folder.

Did you try using device manager to update your drivers?

Right click my computer
Click properties
open hardware tab
click device manager

How many have '?' or '!' on them.
Usually in yellow, easy to spot too.

Edited by cmpm, 29 April 2008 - 09:38 AM.

  • 0

#3
netoster

netoster

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 15 posts
yes i've tried to update the drivers from the device manager, and nothing.

(all with yellow marks, !, ?)
OTHER DEVICES
- AUDIO DEVICE ON HIGH DEFINITION AUDIO BUS
- BASE SYSTEM DEVICE
- BASE SYSTEM DEVICE
- BASE SYSTEM DEVICE
- COPROCESSOR
- ETHERNET CONTROLLER
- MODEM DEVICE ON HIGH DEFINITION AUDIO BUS
- NETWORK CONTROLLER
- SM BUS CONTROLLER
- UNKNOWN DEVICE
- VIDEO CONTROLLER (VGA COMPATIBLE)


....

i successfully installed the following:
Microsoft Universal Audio Architecture (UAA) Bus Driver for High Definition Audio (sp33566)
NVIDIA nForce Chipset Driver
AMD Processor Update for Microsoft Windows XP

all found at: http://h10025.www1.h...r...074&lang=en

thanks for your help.

note:
i get the following error when triying to install any of the rest drivers (like network, video..)
"Driver installation failed: could not find the MEDIA device for this driver"

Edited by netoster, 29 April 2008 - 09:42 AM.

  • 0

#4
happyrock

happyrock

    Tech Moderator

  • Retired Staff
  • 9,285 posts
update your chipset drivers...go here and select the right model number...

Edited by happyrck, 29 April 2008 - 09:49 AM.

  • 0

#5
netoster

netoster

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 15 posts

update your chipset drivers...


downloading http://www.nvidia.co...8.26_11.09.html
ill post as soon as i install it
thanks


note;
could not find chipset drivers on the link you gave me (http://h10025.www1.h...product=3369421)

plus in that page i cant get sound drivers?

Edited by netoster, 29 April 2008 - 09:51 AM.

  • 0

#6
cmpm

cmpm

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 561 posts
Right click the item in device manager click update driver.
Let it search windows update.
If no go with windows update then click
'install from a list or specific location'.
Point it to the folder that was created when you downloaded the driver.

Thanks, let us know if it works or not.
  • 0

#7
cmpm

cmpm

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 561 posts
Hey thanks happyrck, I just posted possibly all I know to do on the subject.

:)
  • 0

#8
netoster

netoster

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 15 posts

Right click the item in device manager click update driver.
Let it search windows update.
If no go with windows update then click
'install from a list or specific location'.
Point it to the folder that was created when you downloaded the driver.

Thanks, let us know if it works or not.


didnt worked :).

- downloading the latest chipset driver.
  • 0

#9
happyrock

happyrock

    Tech Moderator

  • Retired Staff
  • 9,285 posts

Hey thanks happyrck, I just posted possibly all I know to do on the subject.

:)

don't worry you'll get it...at some point it will just click for you... :) BTW your doing good..!!!
when there are lots of drivers missing its usually the chipset ...that one should always be done first...
  • 0

#10
netoster

netoster

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 15 posts
NVIDIA SETUP ERROR
setup has detected that none of the chipsets supported by this install packgage are enabled on this system. The installation will be terminated"


chipsets supported by this install:
nForce 430 (MCP51), 410
Ethernet Driver (v50.23) "WHQL"
Network Management Tools (v50.23)
SMBus Driver (v4.52) "WHQL"
IDE SataRAID Driver (v6.66) "WHQL"
IDE SataIDE Driver (v6.66) "WHQL"
RAIDTOOL Application (v6.63)

nForce 430 (MCP61), 405, 400
Ethernet Driver MCP61 (v65.21) "WHQL"
Network Management Tools MCP61 (v65.23)
SMBus Driver (v4.57) "WHQL"
IDE SataRAID Driver (v6.86) "WHQL"
IDE SataIDE Driver (v6.86) "WHQL"
RAIDTOOL Application (v6.86)


------

according to this link (http://h10025.www1.h...&os=228&lang=en)
my chipset is MCP51.

any ideas?...


EDIT:

i think i found the answer here
http://forums11.itrc...hreadId=1221690

going to try it out.

Edited by netoster, 29 April 2008 - 10:10 AM.

  • 0

#11
netoster

netoster

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 15 posts
Installation of the chipset seemed to work. ill post more after finishing the installs
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP