Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Failed Startup


  • Please log in to reply

#1
==SpuD==

==SpuD==

    Member

  • Banned
  • PipPipPip
  • 691 posts
Hey,

After turning on my pc, left it for about 5 - 10 mins and it just stayed on a blank screen, The only thing i could do was hold down the button for 10 seconds to turn it off

I then rebooted it and it came up with startup repair, i left this running and it said its founds a problem but couldnt fix it and wnated me to do a system restore, which it couldnt for some reason

Then ran memory scan or diagnostic? which didnt do much either

I then rebooted again and have managed to log on allthough its much much slower than yesterday

Anybody no whats up?

is there a program anywere that does full hardware scans??

SpuD
  • 0

Advertisements


#2
Neil Jones

Neil Jones

    Member 5k

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8,476 posts
This sounds like it may be a hard drive problem.
Depending on the brand of the drive you can download diagnostic utilities from the appropriate site to test the drive. If it is on the way out, it will of course need replacing, otherwise Murphy's Law dictates that it'll fall over and die at the most inconvenient moment.
  • 0

#3
==SpuD==

==SpuD==

    Member

  • Topic Starter
  • Banned
  • PipPipPip
  • 691 posts
Well it shouldnt be dying ive only had this computer a few months, and it was brand new when i got it

But for the problem, everything works fine now, so thanks for your help anyway

SpuD
  • 0

#4
ipods619

ipods619

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 125 posts

Well it shouldnt be dying ive only had this computer a few months, and it was brand new when i got it

But for the problem, everything works fine now, so thanks for your help anyway

SpuD


Perhaps you can let us know what you did (if anything) to help future users with similar issues? It would be a great help.
  • 0

#5
==SpuD==

==SpuD==

    Member

  • Topic Starter
  • Banned
  • PipPipPip
  • 691 posts
Well, im not sure really, i ran a defrag and then restarted and it worked fine again

think it must just be a vista thing :) lol

SpuD
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP