Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Cannot connect to LAN


  • Please log in to reply

#1
Tone7171

Tone7171

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 3 posts
A couple of days ago I was browsing the internet and my internet connection was lost somehow. It would not load any other page other than the one i was currently on. However, i was still connected to my chatting program i was using and was talking to people. Also, i was still able to connect to other users iTunes music libraries, (i live in a college dorm). So, i decided a simple restart would fix the problem. After the restart i had lost all internet connectivity. But the LAN icon still appeared on the bottom left, i opened it and have clicked the repair button many times and it says its fine. But I am still not able to browse online or connect to AIM/Trillian. But the funny thing is, i am sill able to view and listen to other peoples iTunes music library, and they can still connect to mine.

At this point i was really confused so i did a system restore to a few days ago, before it happened. Tried going online again, still nothing. I have tried plugging in other cables into my computer and still no connection. I have plugged my cable into other peoples computers and they can go online. So i know that the problem has something to do with my computer. Oh, and if you were wondering i am posting this from my friends computer.

I do not know what to do. I run Spybot, Ad-Aware, Microsoft Anti-Spyware once a week and nothing has been found. I have not had a virus on my computer since as long as i remember. I use firefox, which prevents any unwanted things getting onto my computer. My trial of Avast Anti Virus expired a while ago and i havent gotten a new one. BUt since then i havent had any problems with anything. At this point i really dont know what to do. I am going to take it to my IT place on campus and see if they can fix it. I really dont want to do a full system restore becuase i have so many files id need to backup.

Any ideas on what i should do? Any help would be awesome.

Edited by Tone7171, 01 May 2005 - 03:37 PM.

  • 0

Advertisements


#2
Tone7171

Tone7171

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 3 posts
I am now connected to the internet through my wireless connection i have on my computer. I still do not understand why this works and not my LAN
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP