Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Network Adapter Missing?[Can't connect to the internet Via Wireles


  • Please log in to reply

#1
flash86

flash86

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 37 posts
Ok so I have a Sony Vaio FE Series and it recently can't connect to the internet via wireless internet. I know for a fact it has a network card but it doesn't detect it? Here are some screen shots:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Here are screenshots that I took using everest prooving they are installed but not working:

Posted Image

Posted Image

Also Here is the Belarc Report:

Operating System:
Windows XP Professional Service Pack 1 (build 2600)


System Model:
Sony Corporation VGN-FE770G C3LN5QLW
System Serial Number: 28247830-3062624
Asset Tag: 7R2L00000000fb65ae9854b318e9
Chassis Serial Number: 28247830-3062624
Enclosure Type: Notebook


Processor:
1.85 gigahertz Intel Core 2 Duo
64 kilobyte primary memory cache
2048 kilobyte secondary memory cache


Main Circuit Board:
Board: Sony Corporation VAIO
Bus Clock: 167 megahertz
BIOS: Phoenix Technologies LTD R0170J3 08/17/2006


Drives:
13.45 Gigabytes Usable Hard Drive Capacity
8.72 Gigabytes Hard Drive Free Space

MATSHITA DVD-RAM UJ-850S [CD-ROM drive]

Corsair Flash Voyager USB Device [Hard drive] (4.02 GB) -- drive 1
TOSHIBA MK6034GSX [Hard drive] (60.01 GB) -- drive 0


Memory Modules:
1016 Megabytes Installed Memory


Local Drive Volumes:

c: (NTFS on drive 0) 8 MB 5 MB free
d: (FAT32 on drive 0) 13.44 GB 8.71 GB free


Network Drives:
None Detected???[But it is installed?]


Controllers:
Primary IDE Channel [Controller] (2x)
Secondary IDE Channel [Controller] (2x)
Standard Dual Channel PCI IDE Controller (2x)

Bus Adapters:
Standard Enhanced PCI to USB Host Controller
Standard Universal PCI to USB Host Controller (4x)

Communications:
1394 Net Adapter
Intel® PRO/Wireless 3945ABG Network Connection
Physical Address: 00:18:DE:C3:FF:6F

Display:
None Detected

Multimedia:
None Detected


Other Devices:
Texas Instruments OHCI Compliant IEEE 1394 Host Controller
Microsoft AC Adapter
Microsoft ACPI-Compliant Control Method Battery
Sony Notebook Control Device
Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 Keyboard
PS/2 Compatible Mouse
USB Mass Storage Device
USB Root Hub (5x)


Please I need help on this matter, any help would be great.
  • 0

Advertisements


#2
sUBtech

sUBtech

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 289 posts
Hi there flash86
From the screenshot i can see that you already have your wireless adapter installed.
You can look at the wireless network controller properties in your control panel.
Right click on the wireless network controller and click search for available network then tries to connect.
Supposely if you right click on your wireless adapter properties in your device manager it should tells you that the device is working properly.

From what i can see here is that you haven't install the driver for your VGA, your mobo chipset, your PCI devices, your web camera 2.0 and your HDD controller.
You should able to install those driver that comes with the Sony Vaio device driver CD. If you do not have it, you have to download the driver from Sony Vaio official website.

Thanks
  • 0

#3
flash86

flash86

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 37 posts
alright thanks for the help, much appreciated
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP