Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Onboard Soundcard not registering in XP.


  • Please log in to reply

#1
Ulanti

Ulanti

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 1 posts
Hello all.

About a month ago I had some issues with my harddrive and i had to reinstall XP. On reinstalling I couldnt get any sound through to the speakers, and on investigation XP wasnt picking up my motherboards onboard sound card in device manager. What confuses me is that I have also installed and run Ubuntu linux which picks up on the sound card with no trouble and plays sound fine. Unfortunately I need XP for my university work.

I have tried uninstalling and reinstalling the drivers with no effect, and disabling/enabling the soundcard in the BIOS. I dont really know where to go from here and Id appreciate your input.

The board:
http://eu.ecs.com.tw...P...=46&LanID=8

Thanks for your help.
  • 0

Advertisements







Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP