Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Just reinstalled WinXp, now internet doesn't work


  • Please log in to reply

#1
dented

dented

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 2 posts
Hey everybody,
I'm new to these forums, but after reading around for a while, I thought I ought to become a member. Anyway...

So after about a year or two of using this computer, things got pretty bogged down, so I decided to reformat my hard drive. After reinstalling WinXP Pro, everything seemed to go fine. But as soon as I tried to go on Internet Explorer (to download firefox, i promise) it wouldn't work...which was odd.

I'm on a router which is connected to a cable modem. So, then I checked out control panel>Network and Internet Settings, and then I discovered that I don't even have a connection listed there. I have a IEEE 1394 connection, but no LAN connection. So after trying to create a new connection with the wizard to no avail, I discovered some MS help that didn't really help. I did however affirm that the connection is working, I pinged myself and got 4 replies, but IE still won't connect to anythhing. So I googled the problem and searched tons of different forums, eventually leading me here. I'm usually good with computers, but I'm really stumped. So does anyone have any idea what's wrong?
  • 0

Advertisements


#2
dented

dented

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 2 posts
Help....please? :tazz:
  • 0

#3
joebob

joebob

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 5 posts
yeah i have the same problem any ideas??
  • 0

#4
austin_o

austin_o

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 2,089 posts
Does your ethernet NIC show up in device manager and is it working properly? Can you go to control panel and view internet options there? The connection wizzard is pretty simple and should get you going unless you have some kind of hardware or cable problem. You said you can configure a connection but it does not work?
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP