Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works

Pc freeze/crashes

  • Please log in to reply



    New Member

  • Member
  • Pip
  • 1 posts
Hi im new here but Artellos told me this was the place to go when it came to Hardware/software problems so here goes :)

Iv had this pc for like 6 months time now and like a week ago my pc started to act strange i was playing World of warcraft and suddenly my screen froze and my pc restarted. then i was thinking well this is strange but i guessed hmm.. might be a Software program that uppdated something and had automaticly restarted. so i didnt give it more thought but it didnt stop there. afther 20 mins again it just freezed and restarted then i was thinking this might not be good. i Runned Avast antivirus + Serch and destroy to see if it was anything related to infection's on my pc but nothing was found exsept cookies (i ran the serches 2 times incase it missed one the first time) and i thought this is now solved.. but it didnt =/

afther that i enterd Nvidia's main site to search for a new Display driver and there was so i installed the brand new one (12.1.2008) but here is one of the things that is worrying me i had World of warcraft running in the backround while the drivers where getting installed i know its the stupiest thing to do.. but i didnt realize before it was to late :) so afther that my pc acted strange i want to add it actually started with that i think =/ because i was trying to highten my FPS in games since my was wery low compared to what i should have.

but then afther this my pc continued its normal rutine Freeze -> Shutdown -> Restart..
and eventrually it came on my screen afther my my bios was done loading durning start it came a message:
Boot device failure. Please insert Systerm or operating disk.

Then suddenly my pc didnt have Vista installed anymore :s my hard drives where emty
Afther that i installed Vista over again.. since there was nothing else to do (that was yeasterday) Vista Ultimate x32/86 bit system.

And i installed every driver overagain (made sure i didnt have any games running :)) Vista is allso upto date but it still continues same problem now =/

My CPU temp in Bios is 30-40 degrese
My GPU temp is 57-62 Degrese while running games

this is a list of Hardware if it helps to come to a conclusjon:
Intel Core 2 Quad Q6600 2.4 Ghz
Nvidia GTX 280 (From Point Of View)
Kingston DDR2 HyperX PC8500 (4 Gig ram)
Using 2 harddrives (not sure of the manufactor) but i think its Seagate or something 500Gigx2 Running in Raid 0
Motherbord: Striker Exstreme (Asus)

This is all i can tell atleast for now so if there is anything more you whould need to know let me know
And sorry if my english wasnt good i atleast try'd my best so thanks for the help in advance cheers :)

Edited by Andyz90, 02 February 2009 - 12:34 PM.

  • 0


Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP