Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

PC not booting up after installing new Power Supply Unit


  • Please log in to reply

#1
rd_bharwani

rd_bharwani

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 4 posts
Hello

When I switched on my computer power supply fan & cpu fan, both started for a few seconds & slowly stopped. i removed power cable & plugged in again, it gave same result, then i changed my Power Supply Unit now the mother board light switches on both fans are working but My Pc is not booting up i also took out the battery & checked the small jumper next to battery but still no positive result..

Could you plz help me ?
  • 0

Advertisements


#2
chrysler12

chrysler12

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 12 posts
Can you give us more information about your system? Did your system POST already?
  • 0

#3
rshaffer61

rshaffer61

    Moderator

  • Moderator
  • 34,114 posts
Hello rd_bharwani .... Welcome to GeeksToGo,, We will be happy to help you. :) :) :rolleyes:
Just wanted to add a little more detail to what chrysler12 asked for.

We will need some more information

If this is a name brand system:
Make
Model
Operating System
Age of the computer
Memory Total
Hard Drive Size, How much free space



If this is custom then We will need the following:

The CPU brand and model
The Motherboard brand and model
Ram amount and speed
Cd\Dvd rom interface IDE/
Hard Drive size and free space
Any cards in PCI slots

In Addition please supply:

Any software installed\updated and driver updates done just before problem started.
Any hardware installed\updated prior to problem starting.

All this will help in determining a course of action to best correct the problem you are experiencing.
  • 0

#4
rd_bharwani

rd_bharwani

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 4 posts
Thank you for you quick response. But the questions you have asked are
a bit tougher for me as i have hardly checked these things but i am trying to give you as much information as i could see

The CPU brand and model = its Intex pentium 4
The Motherboard brand and model = Intel Desktop Board D101GGC
Ram amount and speed = I could c two Ram each 256MB DDR-400 IC32MBX8 FNAS MPXB62D-38KT3R
Cd\Dvd rom interface IDE/ = I got DVD Writer it says BENQ
Hard Drive size and free space = 40gig not sure about free space
Any cards in PCI slots = no idea..
  • 0

#5
rshaffer61

rshaffer61

    Moderator

  • Moderator
  • 34,114 posts
How old is the system?
Did the system ever boot up before?
  • 0

#6
rd_bharwani

rd_bharwani

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 4 posts

Can you give us more information about your system? Did your system POST already?


Before it used to now its not...just one week before it was booting, it did give problem then i pulled out RAM and replugged-in it worked fine for a week but now there is not post
  • 0

#7
rshaffer61

rshaffer61

    Moderator

  • Moderator
  • 34,114 posts
When you turn it on are the fans on the inside of the system turning or are they starting and then stopping?

Three fans to check with system open

PSU fan
Second case cooling fan
CPU fan

  • 0

#8
rd_bharwani

rd_bharwani

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 4 posts
Fans are working fine
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP