Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE
Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of friendly volunteers serve up answers and support. Get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message and all ads will be removed once you have signed in.
Create an Account Login to Account

Problem with a usb to sata/ide adapter


  • Please log in to reply

#1
tjmcs

tjmcs

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 181 posts
Made the mistake of buying an off-brand usb to sata/ide adapter. Off-brand because I have no idea who made it. It is a usb to sata/ide adapter, model ada-2020-D.

Here is my problem: After hook up, I can not find the device on my computer.

When I attach the device to my computer via usb, the lights on the device come on. However, after powering up the harddrive with the attached power supply, I can not find that attached storage device.

Does any body have a clue as to what I am doing wrong?

Thanks,
Joe
  • 0

Advertisement


#2
Neil Jones

Neil Jones

    Member 5k

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8,476 posts
One of these?
http://www.pacificge...ct.asp?id=63273

Manufacturer listed as Olevia.

The adaptor itself probably won't show up on the computer outside of Device Manager. If you go into Control Panel -> Administrative Tools -> Disk Management does your hard drive appear there?
  • 0

#3
tjmcs

tjmcs

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 181 posts
Mr Jones,

No it does not. Have looked in My Computer, Disk Management, Windows Explorer. I can not find it. Checked the Olevia website. As usual for me, no info about this adapter. Only products they have links to are tvs. Have left e-mail to see about support.

Edited by tjmcs, 19 September 2009 - 02:53 PM.

  • 0

#4
tjmcs

tjmcs

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 181 posts
Ok, guys

Update on problem.

Tried to get support from Olevia. There is no support. Support personel I have been in contact with are in Hong Kong and can not help me. They sent me to a non-existant US support division. Non-existant because no phone number that works and no web contact. All links are DEAD. Then, I found Olevia has filed for bankruptsy and has closed some offices.
  • 0

#5
inapaler

inapaler

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 34 posts
OMG!
get a new one with good quality...
I will not problem myself with that product.
  • 0

#6
The Skeptic

The Skeptic

    Trusted Tech

  • Technician
  • 4,075 posts
I bought one of these adapters, which are very useful, and had 3 replaced during the 1 year guarantee period.
  • 0

#7
Timelord68

Timelord68

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 1 posts
Make sure your IDE drive your hooking up is set to MASTER (or stand alone) on the jumper setting. It will NOT work if set to CSEL or SLAVE. If this does not work, or the drive is SATA then there is a problem with the USB port or the DRIVE. Good Luck
  • 0

#8
akivah613

akivah613

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 1 posts
just bought one-icannot find x64 drivers to add using hdwwiz search command in win 7--it does not even recognize eve though advertised as usb plug and play. All drivers are for old 32bit OSand will not install.
any ideas?
  • 0

Advertisement




Similar Topics: Problem with a usb to sata/ide adapter     x


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

featured