Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Startup Issues


  • Please log in to reply

#1
funnyface

funnyface

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 31 posts
I am running XP and until 2 days ago had no issues and then I found out that I can only start the computer with last good known figuration. I can every spyware program I could find, and I looked at the HJT log and found nothing. Now I am running out of ideas as to the cause and would appericate any insight you might be able to offer.
Thank You
Funnyface
  • 0

Advertisements


#2
The Skeptic

The Skeptic

    Trusted Tech

  • Technician
  • 4,075 posts
What happen when you boot in normal mode?

Go to Administrative tools > Event Viewer. Click on the items on the left side and report if there are any RED (only red) errors that are time related to the bootup of the computer.
  • 0

#3
funnyface

funnyface

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 31 posts
Per your request....

System has eight entries with the following information:
The following boot start or system drivers failed to load
SASKUTIL

Application has one entry with the following information:
Faulting application chrome.exe verison 0000 faulting module
chrome.dll, version 4022316 fault address0x0017b393.


When I attempt to boot normally, everything goes as it should until I reach the desktop, then everything freezes. However, when I boot with last good known configuration, the computer works beautifully.

Funnyface

P.S. any and all help with be greatly appericated.
  • 0

#4
The Skeptic

The Skeptic

    Trusted Tech

  • Technician
  • 4,075 posts
two programs seems to be related to the problem: SuperAntiSpyware and Google Chrom. Try to uninstall both and see what happens. Please remove them one at a time, testing the computer after each removal.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP