Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Runtime Errors


  • Please log in to reply

#1
kool808

kool808

    Visiting Staff

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 1,690 posts
Hi guys im a newbie here, just got a problem with my PC running on Win 98. It often(intermittent) crashes and freezes. I ran Spybot and Ad-Aware but encountered this error messages.

Anwendungsfehler :tazz:

Exception EOutOfResources in Modul SPYBOT.EXE bei 0002AD 38.
The parameter is incorrect.

Details:

SPYBOTSD caused an exception eedfadeH in module <unknown> at 0084:00000000.
Registers:
EAX=00000000 CS=0000 EIP=00000000 EFLGS=00000000
EBX=00000000 SS=0000 ESP=00000000 EBP=00000000
ECX=00000000 DS=0000 ESI=00000000 FS=0000
EDX=00000000 ES=0000 EDI=00000000 GS=0000
Bytes at CS:EIP:

Stack dump:

AD-AWARE caused an invalid page fault in
module <unknown> at 0084:00000000.
Registers:
EAX=00000000 CS=0000 EIP=00000000 EFLGS=00000000
EBX=00000000 SS=0000 ESP=00000000 EBP=00000000
ECX=00000000 DS=0000 ESI=00000000 FS=0000
EDX=00000000 ES=0000 EDI=00000000 GS=0000
Bytes at CS:EIP:

Stack dump:

Is this memory related problem, I got a 128MB RAM, or MalWare? ;)

Any help from you guys would be very much appreciated. ;) Thanks!
  • 0

Advertisements


#2
gerryf

gerryf

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 11,365 posts
Both devices seem to be failing at

0084:00000000

That is a memory address...and I suspect you are correct that this is hardware. Can it run in safemode?
  • 0

#3
kool808

kool808

    Visiting Staff

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPipPip
  • 1,690 posts
Thanks for the fast reply. ;)

Yup, done Safe Mode... works fine. In Normal Mode it also works fine SOMETIMES ;) most often I encountered those messages.

It often happens when I'm browsing the net then suddenly this IE error msg would appear and tells me it needs to send error report, Explorer will now close. Things then go crazy, sometimes it just freezes my PC so I had to reboot. :tazz:
  • 0

#4
gerryf

gerryf

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 11,365 posts
in add/remove software in control panel, do you have anything starting KB......listed (a windows update that causes issues with earlier versions)
  • 0

#5
kool808

kool808

    Visiting Staff

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPipPip
  • 1,690 posts
Yup there is Windows 98 KB891711 Update... and Qxxxxxx Updates too. I also noticed that this KB891711 is in my startup list (msconfig), I could see it when I press CTRL+ALT+DEL.

I have come across a thread regarding issues on IE 6, " Invalid Page Fault, Performing Illegal Operation needs to shutdown..." I have IE 6.0.2600.0000.

Do you think this must have in relation with my existing problem? :tazz:
  • 0

#6
gerryf

gerryf

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 11,365 posts
yes, uninstall that.....that update causes odd and seemingly unrelated issues.
  • 0

#7
kool808

kool808

    Visiting Staff

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPipPip
  • 1,690 posts
DONE uninstall! ;)

I will be observing this for a day or two, then I will post here any problems that may occur.

Thanks gerryf for the advice and help. :tazz:

Edited by kool808, 20 May 2005 - 02:44 AM.

  • 0

#8
kool808

kool808

    Visiting Staff

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPipPip
  • 1,690 posts
The same error still occurred failing at 0084:00000000 :tazz:
  • 0

#9
gerryf

gerryf

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 11,365 posts
Download
http://www.snapfiles...et/everest.html

run a report and paste it here
  • 0

#10
kool808

kool808

    Visiting Staff

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPipPip
  • 1,690 posts
Done, I just made a report on All Hardware-pages.

I just attached a html file [attachment=989:attachment]
  • 0

#11
gerryf

gerryf

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 11,365 posts
go here
http://www.epox.com....p?ps=111&type=2

Realtek AC97 Audio A3.37.1
Intel Chipset Software 4.04.1007

go here
http://www.nvidia.co...in9x_71.84.html
get the video drivers
  • 0

#12
kool808

kool808

    Visiting Staff

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPipPip
  • 1,690 posts
I have just downloaded and installed the latest update on Intel Chipsets, Im now on the process of downloading AC 97 and Nvdia latest drivers...

I will keep you updated after I have done all.


Cheers,
Kool808 :tazz:
  • 0

#13
kool808

kool808

    Visiting Staff

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPipPip
  • 1,690 posts
DONE updating the suggested driver updates. Seems to work fine now, just to be sure I'll observe it for couple of days or more :tazz:

Thanks! ;)
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP