Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Simple PCI Communication Controller


  • Please log in to reply

#1
rmulkey

rmulkey

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 6 posts
I installed new mother board. Asus "P5QL-VM DO" with all the drivers that came with it. This is a Vista machine. Nothing works correctly in the PCI slots other wise everthing is ok. In the Device Manager it indicates the "Simple PCI Communication Controller" has no driver. I cannot find anything on the Asus site about this. When I click reinstall in the Device Manager it cannot find it.

Any Ideas, Ray
  • 0

Advertisements


#2
rshaffer61

rshaffer61

    Moderator

  • Moderator
  • 34,114 posts
Sounds like you need to reinstall the motherboard chipset driver.
You may have had a faulty install.
  • 0

#3
123Runner

123Runner

    Member 4k

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4,308 posts
You should have a driver CD with the board.
Re-install the chipset drivers from the CD.
  • 0

#4
rmulkey

rmulkey

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 6 posts
I will try that, I will let you know.
  • 0

#5
rshaffer61

rshaffer61

    Moderator

  • Moderator
  • 34,114 posts
Have you resolved your issue and if so was reinstalling the motherboard chipset driver the resolution?
  • 0

#6
rmulkey

rmulkey

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 6 posts
No, I have reinstalled the drivers from the CD that came with the board and have downloaded from the Asus site. No Help. I am waiting for a call back from Asus presently.
  • 0

#7
rshaffer61

rshaffer61

    Moderator

  • Moderator
  • 34,114 posts
The problem is a modem driver is not installing. I have been all over Asus's site and can't find anything for a modem driver. Please let em know what they tell you.
  • 0

#8
rmulkey

rmulkey

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 6 posts
Here is the final solution.

To install new Chipset Drivers.

Be sure the "Intel ME" switch is turned. This is on the edge of the board
next to the USB jacks.

Download the latest Chipset Drivers and install.

Download the "Intel Managament Engine" and run.
Download the "Local Managability Serive" and run.

This solved the problem.
  • 0

#9
rshaffer61

rshaffer61

    Moderator

  • Moderator
  • 34,114 posts
Congratulations. :) for a successful resolution for your issue.

You are very welcome. I'm glad we could help and please let us know how everything works out for you.
If there is anything else we can do to help please feel free to ask. I appreciate that you allowed 123Runner and myself to assist you with your issue and for your patience.
Thank you for choosing GeeksToGo for help. :) :)
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP