Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Replaced hard drive


  • Please log in to reply

#1
nena1971

nena1971

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 3 posts
Hi everyone -

Tonight I replaced the hard drive in my Compaq Presario V5000 with the hard drive from another laptop. The reason I replaced it was b/c the Presario HD kept telling me that there was a failure (PXE-E61:Media Test Failure:Check cable). I read on here that it could possibly be that the HD was bad. So, I replaced it with one out of another laptop that I have. Now, that HD is working no errors but it starts Windows XP & then goes back to the screen where you have to choose to Start Windows normally. It will start up fine under Safe Mode with Networking but not normally. Can someone please tell me what is going on and what I need to do to fix it?!?

Thanks in advance for your help!
  • 0

Advertisements


#2
Neil Jones

Neil Jones

    Member 5k

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8,476 posts
Under XP you cannot use a hard drive from another machine and expect it to work. It is tied to the machine it came from. It needs a Windows Repair from your XP CD to work on the current laptop.
  • 0

#3
nena1971

nena1971

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 3 posts
Thank you so much Neil for responding. I thought that might be what I needed to do but I just wanted to make sure before I did anything! I will give it a try & let you know!

Thanks again for your help!
  • 0

#4
nena1971

nena1971

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 3 posts
Ok...I tried the Repair but it didn't work. It did like before...it would start windows but then go back to the black screen where it asked if you wanted to boot in safe mode or normally. So I guess I'm going to completely reinstall windows
Is there anything else that might work?
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP