Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works

Router restarts

  • Please log in to reply



    New Member

  • Member
  • Pip
  • 1 posts
Awhile back I bought a new computer for playing games online. (upgraded version of this : http://www.komplett.....aspx?sku=10274 )

I bought it without a a windows installation because i already had a copy of vista 64 cd which I installed when I got the computer. Then I realized vista couldnt handle the amount of ram my computer had or support some of the other new hardware, so i went online and purchased a copy on Windows 7 for 600dollars and digitally downloaded it from a non microsoft site, as it turned out after I installed it the cd validation key was not included in the purchase sadly so I was running it as trial version for 30 days.

Anyhow, at some point (and it has been going on for awhile) my router reboots quite frequently when I am online playing games such as Civilization 5 , world of warcraft and CoD on this computer. Sometimes it can reboot up to 3-4 times an hour if I'm really unlucky! When I'm not playing games and just surfing the web it is rare the router restarts, and while I sleep I keep my computer online and it dont reboot at all.

So it is basically when I play online games this occurs the most. However! If I play games online on my laptop or playstation 3 the router -never- reboots, so it's obvious the problem is not the router itself since it works with my ps3 and laptop but not my stationary gaming computer.

I have not a clue what is wrong please help me..

here is a log from my router right after it restarts : http://i54.tinypic.com/dfhkj8.png

It is a SpeedTouch 780 (0736JTG9C) wireless router, but I use a cable and turned on the WLAN setting.

Edited by aedivia, 08 January 2011 - 03:39 AM.

  • 0


Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP