Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

WMP only sound no video


  • Please log in to reply

#1
Sebastiaaan

Sebastiaaan

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 15 posts
Hey evbdy
I have wmp 12 when i try to watch a video it only reproduce sound.
Ive download the videoisnpector and it says that i need the xvid mpeg-4 codec to watch the video
The problem is that in the right part says that this codec is already installed

WHAT I NEED TO DO, PLEASE?

  • 0

Advertisements


#2
A Train

A Train

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 70 posts
Download this:
http://www.videolan.org/vlc/

And see if that will play it
  • 0

#3
Sebastiaaan

Sebastiaaan

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 15 posts
Ive already downloaded the http://www.videolan.org/vlc/
but what i need is to play videos in wmp

Also i downloaded mediainfo but it does not have the codecs of the video in the page the suggest
  • 0

#4
rshaffer61

rshaffer61

    Moderator

  • Moderator
  • 34,114 posts
Does VLC work as that is the important test. If it does then you need to down the newest codecs for WMP like Klite from HERE.
  • 0

#5
Sebastiaaan

Sebastiaaan

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 15 posts
Ok who I use klite, only download or have an specific action?
  • 0

#6
rshaffer61

rshaffer61

    Moderator

  • Moderator
  • 34,114 posts
You only need the K-Lite Codec Pack Basic to get the codecs.
Once downloaded you have to click on the exe file to install the codecs.
  • 0

#7
Sebastiaaan

Sebastiaaan

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 15 posts
I installed it but it does not solve the problem, it keeps broken
  • 0

#8
rshaffer61

rshaffer61

    Moderator

  • Moderator
  • 34,114 posts
Did VLC work?
  • 0

#9
Sebastiaaan

Sebastiaaan

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 15 posts
Yes
  • 0

#10
rshaffer61

rshaffer61

    Moderator

  • Moderator
  • 34,114 posts
Ok then the issue is a codec problem.
You are missing a video codec for sure and that is why you get sound but no video.
What version of WMP are you using?
  • 0

Advertisements


#11
Sebastiaaan

Sebastiaaan

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 15 posts
Version: 12.0.7600.16667
  • 0

#12
devper94

devper94

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 817 posts
uninstall the basic version, install the full version instead, and see if it helps.
  • 0

#13
rshaffer61

rshaffer61

    Moderator

  • Moderator
  • 34,114 posts
I agree with devper above but I also wanted to ask does this do it with every video you try to play in WMP?
  • 0

#14
Sebastiaaan

Sebastiaaan

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 15 posts
How I install the full version? (Sorry if i ask a lot but i dont want to make a mistake)

Yes every video
  • 0

#15
devper94

devper94

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 817 posts
here you go
http://www.codecguid...download_kl.htm
scroll down, then download the full version.

Edited by devper94, 11 February 2011 - 07:31 PM.

  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP