Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Win 7 SP1 Fatal Error When Installing


  • Please log in to reply

#1
GeekForgotten

GeekForgotten

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 134 posts
I've been trying to install the service pack 1 update for Windows 7
and when the computer restarts, it starts to install a few things then I get this error in between, and it happens every time i restart my computer

Posted Image

I can restart and run utility partition and use windows restore to get my computer back running again but the SP1 isnt installed

I tried the solution on the microsoft website of installing a hotfix but still no luck

Also tried the standalone installer and this is what I get
Posted Image
I downloaded the tool, it installed a hotfix and i tried running SP1 installer again and I get the same error

if anyone could help that would be great

Edit: I got the standalone installer error to go away but then when the computer reboots it ends up with the FATAL Error shown in the first picture

Edited by GeekForgotten, 01 July 2011 - 12:08 PM.

  • 0

Advertisements


#2
SRX660

SRX660

    motto - Just get-er-done

  • Technician
  • 4,345 posts
Try this: Boot from the Windows 7 DVD or Windows Recovery Environment (F8) and from the command prompt and run this command:

DISM /image:C:\ /cleanup-image /revertpendingactions

If that doesn't work, go back and instead a command prompt, start system restore & restore to a point prior to the latest update that caused the problem (probably SP1).

The above from the Windows BBS forum.
http://www.windowsbb...dows-7-sp1.html

SRX660
  • 0

#3
GeekForgotten

GeekForgotten

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 134 posts
Hey SRX660
first of all thank you for your reply

and I can easily use system restore to get back into windows and get it running again but if i try to install SP1, I get the same error
it would be great if I could install this update
  • 0

#4
NeonFx

NeonFx

    Malware Removal Dude

  • Expert
  • 3,797 posts
Microsoft provides free support for Windows Updates issues within a single business day. That would be your best bet for support with this problem:

http://support.micro...&as=1&tzone=480
  • 0

#5
GeekForgotten

GeekForgotten

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 134 posts
Thanks NeonFx
i'll try it out
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP