Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Audio front panel problem


  • Please log in to reply

#1
Roswen

Roswen

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 1 posts
Hello! My first post here so sorry for makeing any mistakes.

I have recently purchased a front panel audio and usb hub for the 3.5'' bay. The usb ports work fine but I was not able to make the audio jacks work. I have this motherboard. From what i understand, this mb supports both AC97 and HD audio connectors, but i'm pretty sure that the front panel is AC97 (as, if i recall correctly, the pins 2, 7 and 8 are missing (or atleast have holes at the end), 8 being the key).

I have tried reinstallind the audio drivers, and installing the AC97 codecs from Realtek (not sure if would have changed anything but i was pretty desperate :P). Does any of you had the same issue? Or atleast some suggestions...
I'll be forever greatful :D.

Cheers.
  • 0

Advertisements


#2
phillpower2

phillpower2

    Tech Staff

  • Technician
  • 20,019 posts
:welcome: Roswen

The connection on your MB to the front panel is made from the AAFP connection, this may help http://www.tomshardw...-aafp-connector
Be aware that many (but not all) MBs rear ports are disabled when the the front ones are enabled.
Hope this helps and let us know how you get on.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP