Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Killed my PC


  • Please log in to reply

#1
burtware

burtware

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 3 posts
i was trying to add some ram and a second hard drive to my pc and i've done it before on other pcs.

I now can't get the system to restart. I get a beeping noise from the PC, no signal at all to the monitor and the fan is making a noise, because it got dinged in the process.

I'd be happy to buy a new case to try and slot it all into as this case is tiny and I'm having issues working in the space. why worry is that I've fried the motherboard in the process.

I checked the new hard drive in another pc and it's partitioned and formatted for XP, but i can't think of what to do next.

Any thoughts or suggestions welcomed!!

:tazz: ;) :help: :help: :help: :help:
  • 0

Advertisements


#2
gerryf

gerryf

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 11,365 posts
remove the newly added ram
  • 0

#3
Ntd

Ntd

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 205 posts
Something is failing the POST test, thats what that beep means.
I would advise:
> Remove any new hardware
> Check to see if PSU can handle the load.
> re-check all conections.

Good luck, hope this healps!

Edited by Ntd, 05 June 2005 - 07:19 PM.

  • 0

#4
djgotee

djgotee

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 269 posts
Make sure that new RAM is seated correctly.
  • 0

#5
burtware

burtware

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 3 posts
i've removed all the cards and disconnected both hard drives.

i still get the beeps and the fan isn't new, just busted.
  • 0

#6
djgotee

djgotee

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 269 posts
Ok, I assume wheny you say you pulled out all the cards you left the RAM in? Is it thte new RAM or the old RAM?
  • 0

#7
burtware

burtware

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 3 posts
i left the old ram in and it still beeps
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP