Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Wireless connection problem


  • Please log in to reply

#1
vembrio

vembrio

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 3 posts
Hi G2G,

I have installed D-Link DIR-655 as my router and I used Cisco for signal repeater.
The problem is I can connect to the network but I can't get through to internet.
So I tried to fix this problem by using static IP and it worked.
The point is, I want to connect device that using dynamic IP.
Help me please.

Regards,

James
  • 0

Advertisements


#2
jchunk

jchunk

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 47 posts
when you ipconfig does it show dhcp is enabled?
  • 0

#3
jchunk

jchunk

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 47 posts
were do you configure you dns settings? Signal repeater? Like a hub?
  • 0

#4
vembrio

vembrio

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 3 posts

were do you configure you dns settings? Signal repeater? Like a hub?


I config it at my router,or maybe I'm just need to hard-reset the signal repeater?
Because, before I came to this building, someone has modified the settings on both the router and the signal repeater.

Thanks for replying.

-James
  • 0

#5
jchunk

jchunk

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 47 posts
from cmd.exe type ipcinfig/all does it say DHCP enabled? you can also type ping 127.0.0.0 wich if it works or not will tell you if you ip stack is good or not. If it fails than you can reinstall by typing netsh int ip reset this will reset your tcp/ip settings to default. What Ive read this symptom could be relted to a third party software that uses net commands.
  • 0

#6
jchunk

jchunk

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 47 posts
Remember to re secure the router especially if using encryption. I use wap2 for what its worth
  • 0

#7
vembrio

vembrio

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 3 posts
Resolved, I'm simply doing hard-restart the repeater then re-configuring the system.
All good now, thank you for your time.
  • 0

#8
jchunk

jchunk

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 47 posts
Power off/on reset or a factory default reset? Depending on you ISP/router the latter has more consequences. IF you happy with results than awesome i just don't want to see you with an insecure network thinking everything is fine -cheers!
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP