Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

just built pc + nothin happens...


  • Please log in to reply

#1
bob_p

bob_p

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 4 posts
ok here go's
I have just put together a pc, amd 64 3200+, asus a8v deluxe mobo, 1gb ram, geforce mx 4000 graphics.
I'm pretty sure its all put together corretcly but when i boot nothin comes on the screen :tazz: . All the fans go, the hd is on and there is power to the cd etc but the bios screen just doesn't appear.

any suggestions of common causes

thanks
  • 0

Advertisements


#2
Doby

Doby

    Member 2k

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 2,075 posts
Hi,

Please follow this troubleshoot guide and report back

Rick
  • 0

#3
bob_p

bob_p

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 4 posts
hmm tried all that and still nothin, no beeps. the fans all start and the hd if attached but no beeps or bios screen
  • 0

#4
Doby

Doby

    Member 2k

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 2,075 posts
Please try another video card and post back sounds like everthing else is working you just can't see whats going on.

Rick
  • 0

#5
bob_p

bob_p

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 4 posts
I figured out it was the ram, thought it was all good and swapped it, now i can boot but when i try and install an os it gets half way through then hangs.
the only thing i can think of is that i'm using a sata drive, i set it to ide mode in the bios as i'm only using one but no joy.
  • 0

#6
Doby

Doby

    Member 2k

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 2,075 posts
Test the ram you now have with memtest86 and report back most of the time when a system hangs when trying to install a OS it is ram related.

What speed ram do you have and how many sticks?

Rick
  • 0

#7
bob_p

bob_p

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 4 posts
i have one stick the one i was trying was ddr2700 i am just waiting for a replacement ddr400 to arrive
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP