Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Windows Movie Maker effects will not play


Best Answer spyros258 , 01 April 2016 - 04:03 PM

 Finally solved! Don't know what fixed it exactly i installed again directx9 (i had 10) uninstalled all codec packs and installed again only latest k-lite codecs and at movie maker i checked a... Go to the full post »


  • Please log in to reply

#1
spyros258

spyros258

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 3 posts

Hi to all! I have a very strange problem i have searched the internet but haven't fount any solution yet. The video effects of windows movie maker excist but don't play. Also when i do right click on them the choice to play the clip isn't available. I have reinstalled the movie maker from xp cd but still the same! Also the video samples of program "AVS Video Editor" that were working in past now they don't play too. I have windows xp sp3 have uninstalled and reinstalled all codecs but nothing. All the other things work well on the computer. Is there anything else i can try to make them work?

 

Thanks!


  • 0

Advertisements


#2
Fusionbomb

Fusionbomb

    GeekU Junior

  • GeekU Junior
  • 633 posts

Hello spyros258... and :welcome:


I understand your WMM effects don't work properly (I'm guessing you can add the effects, but screen goes black?). 

 

Did it ever work properly?  If so, did anything change between when it worked and when you first noticed the problem?  (hardware/software install, driver update, etc?)

 

Are you sure your video driver is up to date?

 

 

Keep us posted on the matter.  Good luck!  :spoton:


  • 0

#3
spyros258

spyros258

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 3 posts

Yes the preview window stays black and the lav codec icons are flickering at bottom of screen. If i disable all plugins the option to play click becomes available but it gives unknown error. I think it's something wrong with the codecs i have to find any way or program to remove them all from the system and restore the default plugins. The graphic card drivers are installed and have no problem!


  • 0

#4
spyros258

spyros258

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 3 posts
✓  Best Answer

 Finally solved! Don't know what fixed it exactly i installed again directx9 (i had 10) uninstalled all codec packs and installed again only latest k-lite codecs and at movie maker i checked all plugins including the k-lite plugins and it worked   :D


Edited by spyros258, 01 April 2016 - 04:03 PM.

  • 0

#5
Fusionbomb

Fusionbomb

    GeekU Junior

  • GeekU Junior
  • 633 posts

Glad to hear it!  Thanks for updating us.  :yeah:


  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP