Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Slow Computer (Resolved).


Best Answer phillpower2 , 31 March 2018 - 12:13 PM

Speccy:    http://speccy.pirifo...Cm6TFkVdVB4pxLF Spotted a problem straight away, you have two AV programs running, Avast and Microsoft Security Essentials, these will fight fo... Go to the full post »


  • Please log in to reply

#16
dmccoy

dmccoy

    GeekU Junior

  • GeekU Junior
  • 1,190 posts

It is fine, I prefer the actual process explorer log file be uploaded so it is easier to read, but I don't see any issues with it.

 

Please answer my question and follow the steps in Post #13. Also do you still get that error message? Did you run the Avast removal tool from Safe mode?


  • 0

Advertisements


#17
JohnGo

JohnGo

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 260 posts
Computer speed is really decent on installed programs and internet now except one website, century link email. I just now tried it and it locks up.

I finished updating gpu driver and in the process of updating all drivers.
  • 0

#18
JohnGo

JohnGo

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 260 posts

I ran avast removal from safe mode.


  • 0

#19
JohnGo

JohnGo

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 260 posts

Have you requested  any other info besides this attachment that I haven't sent?

Attached Files


  • 0

#20
dmccoy

dmccoy

    GeekU Junior

  • GeekU Junior
  • 1,190 posts

Your driver.zip does not include the driver list only the driver program itself?

Computer speed is really decent on installed programs and internet now except one website, century link email. I just now tried it and it locks up.

It sounds like it may just be the Century link site that is slow then.
 

 Java version 32-bit out of Date! 

Please update Java


  • 0

#21
JohnGo

JohnGo

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 260 posts

I tried to upload drivers.csv and get the message I'm not allowed to upload this type of file.

 

Java is updated.


  • 0

#22
dmccoy

dmccoy

    GeekU Junior

  • GeekU Junior
  • 1,190 posts

yes, you need to compress it to a .zip file. Then you can upload it.


  • 0

#23
JohnGo

JohnGo

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 260 posts

Attached File  drivers.zip   1.41KB   73 downloads


  • 0

#24
phillpower2

phillpower2

    Mechanised Mod

  • Moderator
  • 22,873 posts

Computer speed is really decent on installed programs and internet now except one website, century link email. I just now tried it and it locks up.

I finished updating gpu driver and in the process of updating all drivers.

 

Are you happy that your initial computer speed problem has been resolved JohnGo!


  • 0

#25
JohnGo

JohnGo

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 260 posts

Yes, the overall speed is acceptable...lots faster than when we started out.


  • 0

Advertisements


#26
JohnGo

JohnGo

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 260 posts

One other question...This computer has 3 gb ram (4 slots with 1 slot vacant).  Do you predict a beneficial improvement in performance  if the 4th slot is filled with an equal size stick of compatable ram as the other 3?  I assume the first three slots have 1 gb each.


  • 0

#27
phillpower2

phillpower2

    Mechanised Mod

  • Moderator
  • 22,873 posts

Yes, the overall speed is acceptable...lots faster than when we started out.

 

Thank you for confirming  :thumbsup:

 

Having two AV programs on your computer as explained will cause you problems, you have removed Avast and thus your initial issue has been resolved.

 

Please start a new thread on the appropriate forum to resolve any other computer issues as going off topic in this thread is not appropriate, thank you for understanding.


  • 0

#28
dmccoy

dmccoy

    GeekU Junior

  • GeekU Junior
  • 1,190 posts

Looking at your drivers, I only see the one below that you may want to check and update. Always create a Restore point before installing any new drivers.

 

Realtek RTL8168D/8111D Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC

 


  • 0

#29
JohnGo

JohnGo

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 260 posts

Ok, the Reaktek driver is up to date and is working.

 

Thanks to you and phillpower2 for getting this problem corrected for me!

 

John Go. 


  • 0

#30
dmccoy

dmccoy

    GeekU Junior

  • GeekU Junior
  • 1,190 posts

You are welcome. Glad to hear it is working well. Let us know if you need anything in the future.


  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP