Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Lost Internet Connection - need help

- - - - -

  • Please log in to reply

#31
SleepyDude

SleepyDude

    Trusted Helper

  • Malware Removal
  • 4,815 posts
Good.

Try the following again, the system may have some errors...

Check Windows System files integrity
- open the Command Prompt as Administrator (Tutorial)
- type the command:
sfc /scannow
Note: This may take some time to finish...

Please report the result of the command.
  • 0

Advertisements


#32
jsaklas

jsaklas

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 309 posts

SD,

 

SHould I disable Kaspersky?


  • 0

#33
jsaklas

jsaklas

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 309 posts

SD, 

 

I disabled K, got into the DOS-like Administrator window but the scan would not run.  Error message was:

 

Windows Resource Protection could not start the repair service.

 

 

Jim


  • 0

#34
SleepyDude

SleepyDude

    Trusted Helper

  • Malware Removal
  • 4,815 posts

With the Antivirus disabled it should help speeding the process.

 

Before running SFC try this:

net  start  trustedinstaller

then:

sfc  /scannow

  • 0

#35
jsaklas

jsaklas

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 309 posts

SD,

 

I typed net start trustedinstaller and received this error message

 

The service cannot be started, either because it is disabled or because it has no enabled devices associated with it.

 

J


  • 0

#36
jsaklas

jsaklas

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 309 posts

SD,

 

IT also said System Error 1058 occured.


  • 0

#37
SleepyDude

SleepyDude

    Trusted Helper

  • Malware Removal
  • 4,815 posts

Download the script services_startup_10.cmd and save it to the Desktop
Right click on the file and click Run as Administrator wait for the script to finish
 
Restart the system then try the SFC command again.


Edited by SleepyDude, 14 May 2018 - 03:33 PM.
Link corrected

  • 0

#38
jsaklas

jsaklas

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 309 posts

SD,

 

It is running as I write.


  • 0

#39
jsaklas

jsaklas

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 309 posts

SD,

 

The scan is complete - it found nothing.


  • 0

#40
jsaklas

jsaklas

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 309 posts

SD,

 

If you are indeed in Portugal, it must be past Midnight.  If you are willing to continue to help me, I will post again tomorrow to see if there is anything we can do about the very, very slow boot up.


  • 0

Advertisements


#41
SleepyDude

SleepyDude

    Trusted Helper

  • Malware Removal
  • 4,815 posts

Hi,

 

At least now SFC works.

 

Run also this from a Command Prompt running as Administrator

dism /online /cleanup-image /restorehealth

It should reach 100% without any errors.


  • 0

#42
jsaklas

jsaklas

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 309 posts

SD,

 

 

Good morning, rather, good afternoon in Portugal.

 

I ran the requested program and the results are below:

 

C:\WINDOWS\system32>dism /online /cleanup-image /restorehealth

Deployment Image Servicing and Management tool
Version: 10.0.16299.15

Image Version: 10.0.16299.431

[==========================100.0%==========================] The restore operation completed successfully.
The operation completed successfully.


  • 0

#43
SleepyDude

SleepyDude

    Trusted Helper

  • Malware Removal
  • 4,815 posts

Hi,

 

Good morning for you :)

 

Any improvement on the system speed?


  • 0

#44
jsaklas

jsaklas

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 309 posts

SD,

 

The computer seems only a wee bit slow in most all uses, but it still takes about 4 minutes to boot up.

 

Another issue that came up is that something is odd with MSN.  I use MSN as my home page.  On the MSN homepage on the left side is a window that highlights and allows the user to scroll though various news and entertainment stories.

   With Chrome the window is totally blank

 

In Firefox, the "window" is not blank, BUT, when one clicks on the window it does NOT go to the story, rather it goes to the source of the story, for example, if the story is a business article from the London Times, it goes to a page that shows the London TImes.

 

I don't know if you are interested in exploring this or not -- let me know.


  • 0

#45
SleepyDude

SleepyDude

    Trusted Helper

  • Malware Removal
  • 4,815 posts

Hi,

 

Lets see if Windows is reporting some errors, Run Minitoolbox only with the option List last 10 Event Viewer log and post the generated log.


  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP