Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Won't startup properly!


  • Please log in to reply

#1
joeiznogood

joeiznogood

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 5 posts
hey GtG

i have a dell dimension 4500 and since yesterday night it just won't start up into windows! i restarted my computer after running some anti-spyware programs, ad-aware and so on, and then when it started up it got to the windows xp screen and stayed there for some minutes... I then turned it off on the power button, and turned it back on and it started up to that screen where u can select to start safe mode (with or without networking and commandoprompt), last working setting or start widnows normally. Í just selected start normally, but then it started up and the log in screen wouldn't appear only the blue background. then i had to restart it and it did this same thing a couple of times, then i tried running safe mode with networking and that worked fine so i reset my compter to and earlier time that day using system restore and when i started it up normally it still wouldnt work! So i turned it off AGAIN, and that was where the BIG problem started, the pc goes to the selection screen described earlier and no matter which one you select it starts up and you only get a fraction of a second glimpse at a blue screen where it has a message on it (not a blue screen of death by the way) and then it reboots itself and goes back to the selection screen.

i got pretty pissed off as you might guess, so i took a break from it but that didnt help, unfortunately :tazz:, so i ran whats called the "Dell Diagnosis" thing or something which is on a separate little partition made by dell (36 mb or something) and it came up with the following results:

Test Errors
IDE Disk 0 - Confidence Test : Fail
Result Code: 0F00-1344
Msg: Block 6364366: Uncorrectable data error or media is write protected.

IDE Disk 0 - Confidence Test : Fail
Result Code: 0F00-1344
Msg: Block 141964975: Uncorrectable data error or media is write protected.

IDE Disk 0 - Read Test : Fail
Result Code: 0F00-0244
Msg: Block 6364366: Uncorrectable data error or media is write protected.

IDE Disk 0 - Read Test : Fail
Result Code: 0F00-0244
Msg: Block 141964975: Uncorrectable data error or media is write protected.

IDE Disk 0 - Verify Test : Fail
Result Code: 0F00-1A44
Msg: Block 6364366: Uncorrectable data error or media is write protected.

IDE Disk 0 - Verify Test : Fail
Result Code: 0F00-1A44
Msg: Block 141964975: Uncorrectable data error or media is write protected.

IDE Disk 1 - Confidence Test : Fail
Result Code: 0F00-1344
Msg: Block 4673326: Uncorrectable data error or media is write protected.

IDE Disk 1 - Read Test : Fail
Result Code: 0F00-0244
Msg: Block 4673326: Uncorrectable data error or media is write protected.

IDE Disk 1 - Read Test : Fail
Result Code: 0F00-0244
Msg: Block 56731278: Uncorrectable data error or media is write protected.

IDE Disk 1 - Read Test : Fail
Result Code: 0F00-0244
Msg: Block 66090703: Uncorrectable data error or media is write protected.

IDE Disk 1 - Verify Test : Fail
Result Code: 0F00-1A44
Msg: Block 4673326: Uncorrectable data error or media is write protected.

IDE Disk 1 - Verify Test : Fail
Result Code: 0F00-1A44
Msg: Block 56731278: Uncorrectable data error or media is write protected.

IDE Disk 1 - Verify Test : Fail
Result Code: 0F00-1A44
Msg: Block 66090703: Uncorrectable data error or media is write protected.

Also when i run something called "IDE drive diagnostics" it comes up with an error message for each of my two drives saying "Fail. Return code: 7".

I have tried everything i can think of without actually getting into windows... HELP ME!!! PLEASE!!!

Thanks a lot in advance,

Joe.

P.s. Windows XP doesn't have a Dos look-a-like that you can run without gettin into windows does it?
  • 0

Advertisements


#2
austin_o

austin_o

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 2,089 posts
Hi and welcome go Geeks to Go. Do you have a windows install cd or a system recovery cd that you can boot to? If you have a bootable windows install cd you can try doing a repair install. From this forum, repair guide link below:

http://www.geekstogo...ws_XP-t138.html
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP