Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Missing accounts - only in Safe Mode


  • Please log in to reply

#1
Pob

Pob

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 5 posts
Hey.

I recently acquired the nasty little collected.5.L trojan - and am in the process of sorting this out - with HijackThis and AVG.

I can't run programs such as HijackThis or Task Manager in 'normal' XP - as the Windows close straight away after I've opened them! I presume this is related to the infection.

So - I've gone in via Safe Mode to sort this out - and can execute all necessary programs fine! However, I have 4 user accounts on the PC - but when I start in safe mode, one of the users accounts (on the opening XP screen) is replaced by 'Administrator'.

Therefore, I can't access just one of my accounts via Safe Mode!!

For illustration purposes, my login menu is:

(normal XP mode)
Ali
Dave
Matt
Wendy

(in Safe Mode)
Administrator
Dave
Matt
Wendy

Any ideas why?

Many thanks in advance!
Pob x
  • 0

Advertisements


#2
dsenette

dsenette

    Je suis Napoléon!

  • Administrator
  • 26,019 posts
  • MVP
well...every instance of xp has a true administrator account....it usually stays hidden so that you can't bugger anything up....i don't know why it would REPLACE one of your accounts in the list though
  • 0

#3
Pob

Pob

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 5 posts
I thought it may have been something to do with being the first account in the list, so I created a new account called 'AAA'.

When restarting in Safe Mode, the AAA appeared top of the list, then followed by Administrator (still replacing the same account).

Pob x
  • 0

#4
dsenette

dsenette

    Je suis Napoléon!

  • Administrator
  • 26,019 posts
  • MVP
was ali the first account created on the machine?
  • 0

#5
Pob

Pob

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 5 posts
Sorry - I can't say - I didn't do the initial set-up.
  • 0

#6
dsenette

dsenette

    Je suis Napoléon!

  • Administrator
  • 26,019 posts
  • MVP
was the person that did..named ali?
  • 0

#7
Pob

Pob

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 5 posts
Yes - basically one account per member of the family..... standard stuff. I've got no problems with the accounts themselves - they've all been used by different individuals in different ways. "Administrator" was initially a shock though until I understood its relevance within XP/Safe Mode.
  • 0

#8
deleted

deleted

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 48 posts
When I set up the accounts on xp windows automatically put them in alphabetical order.
  • 0

#9
dsenette

dsenette

    Je suis Napoléon!

  • Administrator
  • 26,019 posts
  • MVP
basically...the admin account is supposed to be there....i just don't know why it would replace another account in the list....though if you log in to the admin account it should give you access to the rest of the users
  • 0

#10
Pob

Pob

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 5 posts
That's what I thought. So I went through all my 'cleansing' activity in Safe Mode - including the Administrator account.

When logging back in through regular XP, all the accounts seem fine APART FROM 'Ali'.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP